EYT'de Yeni Sorun: Son dakika, Milyonları Etkiliyor!

EYT'de Yeni Sorun: Son dakika, Milyonları Etkiliyor!

EYT'de Yeni Sorun: Son dakika, Milyonları Etkiliyor!
Yayın Tarihi: 16.03.2023 12:37:00

 İşverenler tarafından (EYT) Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin uygulamaya konmasından sonra işçi ve işverenler arasında bazı sorunların ortaya çıktığı ileri sürüldü. İşverenler işçi ve işveren arasında taksitle ödeme imkânı verecek bir yapının kurulmasına dikkat çekti.
 
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), Cumhurbaşkanı tarafından imzalanrak resmi gazete ’de yayımlandı. Yürürlüğe girmesinin ardından SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluştu. İşçi ve işverenler arasında bazı sorunların ortaya çıkması işverenleri bir araya getirdi.
 
Konu ile ilgili konuşan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akar, dünyası üzerinde bulunan yükü azaltmak adına hükümet tarafından hazırlanan Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu paketinde bulunan EYT çerçevesine ait kıdem tazminatında kefalet hacmini 50 milyar liraya çıkarması olumlu karşılarken, KGF sürecinin firmalar ve işverenler adına bazı soruları ön plana çıkardığını ifade etti.
 
Açıklamaları an devam eden Akar, firmaların bu aşamada ciddi bir ödeme yükü ile karşı karşıya kaldığını ve birçok işverenlerin bu konuda bankalar ile sorun yaşadığını belirtti.
 
Eyt Düzenlemesi Sonrası Taksitli Ödeme İmkânı
 
Akar konu ile ilgili görüşlerini dile getirdi. EYT de kıdem tazminatı sürecinin bankalar üzerinden gerçekleştirilmesi, KGF olmadan işçi ve işveren arasında taksitle ödeme yapma imkânı tanıyan bir yapının kurulmasını istedi.
 
EYT düzenlemesi sonrası bu konuda oldukça fazla şikâyet alındığını dile getiren Akar “Hükümet EYT çalışması ile bir haksızlığı giderirken, diğer taraftan firmalara zorlu bir süreç başlatarak ciddi bir ödeme sıkıntısını ön plana çıkarmıştır. Bu ödemelerin vadelere yayılması işverenler açısından olumlu olacaktır. Bu noktada herkesin fedakârlık yaparak karşılıklı anlaşma ile sunulması gerekir” ifadelerine yer verdi.
 
"Deprem ve ekonomik sorunların ortaya çıkması işverenler açısından olumsuz olmuştur. Bunları görmek gerekir. Firmaların kendi işçileri ile anlaşası ve eşit taksitler halinde ödemesi bu süreci daha rahat atlatmaya imkân verecektir.” Sözlerine yer verdi.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR