Evde Bakım Parası yattı mı? Haziran 2019 Evde Bakım Parası son durum

2019 Haziran Evde bakım parası yattı mı, ne zaman ödenecek? Evde bakım parası kaç TL oldu? Evde bakım parası kimlere ödenir, ne kadar ödenir? Evde Bakım parası olarak bilinen bakım aylığı 2019 Haziran ayında da yatırılıyor. Detayları sizler için araştırdık...

Evde Bakım Parası yattı mı? Haziran 2019 Evde Bakım Parası son durum
Yayın Tarihi: 5.06.2019 20:32:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakıma muhtaç kimselerin yakınlarına tahsis ettiği evde bakım aylıkları ile destek ödemeleri yapıyor. 2019 yılının Haziran ayında da Evde bakım paraları hesaplara yatırılmaya başlandı. Peki evde bakım ödemeleri ne zaman hesaplarda olacak, kimler evde bakım parası alabiliyor? Evde bakım parası yattı mı?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Haziran 2019 Evde bakım paralarını yatırmaya başladı. Ramazan bayramı tatili nedeniyle ödemeler gecikmeli olarak yatırılsa da Türkiye'nin birçok ilinde evde bakım paraları yatırılmaya başlandı. Vatandaşlar evde bakım paralarının hesaplara ne zaman yatırılacağını araştırıyor. 


EVDE BAKIM PARASINI KİMLER ALABİLİR? ŞARTLARI...

Evde bakım parası, başvuru şartlarını taşıyan kimselere yapılan ödemelerdir. Bu şartlar ise;

1- Gelir kriterlerinin uygun olması,

2- Bakıma muhtaçlık kriteri,

3- Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Bu şartlara sahip olan evde bakıma muhtaç kimselere evde bakım aylığı tahsis ediliyor.  Ramazan bayramı nedeniyle Evde bakım parası şuan hiçbir ilde hesaplara yatmadı. Evde bakım parasının bayram tatili sonrası 9 Haziran Pazartesi günü hesaplarda olması bekleniyor.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR