En yüksek 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı! Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Burgan Bank, Alternatif Bank Faiz Oranları Ne Kadar?

En yüksek 32 günlük Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Burgan Bank, Alternatif Bank faiz oranları. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, politika faiz kararını açıklamadan önce bankalar önce davrandı ve faiz oranları arttırdı. Peki, en yüksek faiz veren banka hangisi oldu ? En yüksek mevduat faiz oranı.

En yüksek 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı! Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Burgan Bank, Alternatif Bank Faiz Oranları Ne Kadar?
Yayın Tarihi: 14.10.2020 08:00:00

En yüksek 32 günlük Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Burgan Bank, Alternatif Bank faiz oranları. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, politika faiz kararını açıklamadan önce bankalar önce davrandı ve faiz oranları arttırdı. Peki, en yüksek faiz veren banka hangisi oldu ? En yüksek mevduat faiz oranı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faizi kararı öncesinde kamu ve özel bankalardan beklenmedik bir adım geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artışı için verdiği karar kesinleşmişken, bankalar Merkez Bankası'nı beklemeden faiz oranlarını açıkladı ve faiz oranlarını şok bir şekilde arttırdı.



Kamu bankalarından olan Ziraat Bankası ve özel bankalardan olan Garanti Banaksı, Burgank Bank ve Alternatif Bank 32 günlük vadeli faiz oranları için faiz güncellemesi yaptı ve şok bir şekilde faiz oranlarını arttırdı. Faiz oranları yükselince vatandaşlar birikimlerini arttırmak için ahngi bankalara gideceğini, birikimini yatıracağını düşünmeye ve araştırmaya başladı. Vadeli mevduat ve e vadeli hesap açmak isteyen vatandaşlar için faiz getirisi en yüksek bankaların sıralaması da değişti. Peki bu durumda, en çok faiz veren banka hangisi, en yüksek mevduat faiz oranları hangi bankada, 100 bin TL ne kadar faiz getirir, banka faiz oranları değişti mi, hoş geldin faizi veren bankalar hangileri ?



TCMB tarafından açıklanacak olan faiz kararının hemen öncesinde piyasalar güne vatandaşı sevindirecek şekilde başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yapacağı toplantıda faiz artışı yapılacağına kesin olarak bakılıyordu. Merkez Bankası henüz açıklamasını kesinleştirmeden ve faiz kararı ile ilgili açıklama yapmadan önce diğer bankalar Merkez Bankası'nın faiz artış kararını beklemeden TL hesaplar için kararlarını verdi ve vatandaşa duyurdu. Birçok hem kamu yani devlet hem de özel banka 32 günlük vadeli hesap faiz oranlarını yükseltti. Bankalar vadeli faiz oranlarını yükseltirken, en yüksek vadeli TL hesabı mevduat faiz oranı yüzde 15 seviyesine çıktı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan karara göre piyasaların belirlediği fiyatlara 200-300 baz puanlık bir faiz artışı yapılırsa söz konusu vadeli hesap faiz oranlarının biraz daha yükseleceği ön görülüyor.

En yüksek faiz hangi bankada ?

Merkez Bankası henüz faiz oranlarını açıklamamışken, Merkez Bankası'ndan önce davranıp faiz oranlarını arttırdığını açıklayan bankalara baktığımızda ve güncel faiz oranları üzerinden hesaplamalar yaptığımızda şu anda açıklanan faiz oranlarına göre, en yüksek faiz veren banka 'Aktif Bank N Kolay Bono' hesabı olarak belirlendi. Ek olarak en yüksek vadeli mevduat hesabı faiz oranı ise yüzde 15 olarak uygulamaya başlandı. İlk sırada olan Aktif Bank N Kolay Bono'nu ise ikinci sırayla 'Alternatif Bank VOV' hesap takip ediyor. Alternatif Bank ise müşterilerine hoş geldin faizi uygulaması dahilinde aranılan şartları bulunduran müşterilerine yüzde 14 seviyesinde vadeli mevduat hesabı açma şansı tanıyor. Son olarak kamu bankası olan, Ziraat Bankası ise en yüksek 32 günlük faiz oranı veren devlet bankası olarak yüzde 11 faiz oranını müşterilerine uyguluyor.

100.000 TL ( 100 bin TL ) ne kadar faiz getirir ?

Bankaların güncel faiz oranlarını açıklamasıyla ve bankaların faiz oranlarını yükseltmesiyle beraber, en yüksek faiz oranı üzerinden hesaplayacak olursak 100 bin liralık faiz getirisi 32 günde vade sonunda 1.117,81 liralık bir kazanç sağlıyor.

En yüksek faiz veren bankalar. TL hesabı olanlar için e vadeli hoş geldin mevduat oranı faiz oranı en yüksek olan bankalar;


- Aktif Bank N Kolay Bono Hesabı 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı % 15,

- Alternatif Bank VOV hesap Avantajlı TL Tanışma Faizi 32 günlük vadeli mevduat hesabı oranı % 14.00,

- QNB Finansbank 32 günlük e vadeli mevduat hesabı tanışma faizi % 13.05,

- CEPTETEB 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı % 13.00

- Odeabank hoş geldin oksijen hesap 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı % 13.00,

- Fİbabanka Kiraz Hesap 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı % 13.00,

- Burgan Bank e vadeli mevduat 32 günlük vadeli hesap faiz oranı % 13.00,

- İNG Bank Turuncu Ekstralı Hoş geldin faizi 32 günlük vadeli mevduat hesap faiz oranı % 13.00,

- ICBC Bank 32 günlük vadeli mevduat hesabı faizi % 12.45,

- Garanti Bankası e-vadeli hesap 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı % 11.50,

- Ziraat Bankası vadeli mevduat 32 günlük vadeli hesap faiz oranı % 11'dir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR