En İyi Müzisyen Cv’Si Hazırlama Formu Hangisidir?

Müzisyenseniz veya müzikle ilgili roller üstleniyorsanız, etkili bir müzik özgeçmişine ihtiyacınız olacaktır.

En İyi Müzisyen Cv’Si Hazırlama Formu Hangisidir?
Yayın Tarihi: 24.09.2022 13:53:00

Müzisyenseniz veya müzikle ilgili roller üstleniyorsanız, etkili bir müzik özgeçmişine ihtiyacınız olacaktır. İster konserleri garantiye almak ister bir orkestrada rol almak istiyor olun, özgeçmişinizin müzikal yetkinliklerinizi ve deneyimlerinizi en etkili şekilde ifade etmesi çok önemlidir. Bu kapsamlı kılavuz, size bir iş görüşmesi için daha büyük bir platform sağlayan yüksek kaliteli bir müzik özgeçmişi hazırlamanıza yardımcı olacaktır.
 
İyi Bir Müzisyen CV’si Hazırlamak İçin Yapılması Gerekenler
 
Birçok müzisyen iyi bir CV hazırlamanın ne kadar önemli olduğunun farkında değildir. Özgeçmiş, bir müzisyenin konser ve iş aramasında önemli bir araçtır. Kısaca tüm müzisyenlerin bir özgeçmişe ihtiyacı vardır. müzisyen cv’si hazırlama diğer mesleklerin CV'lerinden farkıdır. Diğer özgeçmişlerde olduğu gibi iş deneyiminizi eklemek yerine özgeçmişinizi ayrı 'performans bölümlerine' bölersiniz. Enstrümentalist iseniz, bu bölümlerin adı 'orkestra' veya 'oda' olabilir.
 
Ses türü ve tur geçmişi gibi bilgileri de eklemeniz gerekebilir. Elbette, ekleyeceğiniz bilgi miktarı deneyiminize ve uzmanlaştığınız müzik türüne bağlı olacaktır. Bu yüzden müzisyenler için iyi bir cv hazırla konu başlığında aşama aşama özgeçmiş hazırlamayı değerlendireceğiz.
 
Aşama 1: İletişim Bilgilerinizi Ekleyin!
 
Özgeçmişinizin en üstüne adınızı ve iletişim bilgilerinizi ekleyin. Belgenin en üstüne 'Özgeçmiş' kelimelerini yazmayın. Okuyucu, belgenin sizin özgeçmişiniz olduğunu açıkça görebileceği için bu gereksizdir.
 
Tam adresinizi eklemeniz gerekmez. Kasaba/şehir ve ülkeniz başvuru sürecinin bu aşamasında yeterli olacaktır. Telefon numaranızı ve e-posta adresinizi de girdiğinizden emin olun.
 
Aşama 2: Profesyonel Bir Profil Ekleyin!
 
Bir sonraki adım, genellikle kişisel beyan olarak adlandırılan profesyonel bir profil yazmaktır. Profesyonel bir profil, özgeçmişinize 100 kelimeden kısa bir giriştir. Müzik yeteneklerinizi göstermeli ve işe alma yöneticisini veya işvereni sizi potansiyel bir çalışan olarak görmeye teşvik etmelidir.
 
Profesyonel profiliniz, müzik deneyiminize, usta olduğunuz enstrümanlara, katıldığınız performanslara ve kazandığınız ödüllere dikkat çekmelidir. Profesyonel profili okuduktan sonra okuyucu, masaya ne getirebileceğiniz ve bir müzisyen olarak kim olduğunuz hakkında iyi bir fikre sahip olmalıdır.
 
Aşama 3: Anahtar Becerilerinizi Dahil Edin!
 
Bu bölümde, temel becerilerinizi sergileyen az sayıda madde işareti eklemek iyi bir fikirdir. Temel becerilerinizden ve uzmanlık alanlarınızdan az sayıda seçin ve okuyucu üzerinde bir etki yaratmalarını sağlamak için madde işaretlerini kullanın.
 
Aşama 4: Performans Deneyiminizi Ekleyin!
 
Daha önce de belirtildiği gibi, müzik özgeçmişleri iş deneyiminizi içeren geleneksel CV'lere benzemez. İş deneyimlerinizi listelemek yerine, performans deneyimlerinizi müzik performansı türlerine göre ayırmalısınız. Performans deneyimi bölümü, müzik CV'nizin veya özgeçmişinizin en büyük bölümü olacaktır. Performanslarınızı en etkili şekilde açıklayan bir başlık ekleyin. Bu 'orkestra', 'keman' veya 'piyano' olabilir.
 
Daha sonra bu başlığın altına müzik alanında sahip olduğunuz pozisyonları ekleyin. Dahil edilmesi gereken diğer bilgiler yalnızca tarihler, enstrüman, müzik organizasyonunun adı, performansın bölümü/türü ve kalıcı veya geçici bir müzisyen olup olmadığınızdır.
 
Aşama 5: Ödüllerinizi ve Onurlarınızı Ekleyin!
 
Aldıysanız, müzikle ilgili ödülleri veya onurları ekleyin. Ayrıca, üniversitede veya okulda müzik eğitimi için aldığınız bursları da ekleyin. Müzik icra etmek veya çalışmak için hibe aldıysanız, bunlara da dikkat çekin. Ödüller ve onurlar, müzik yeteneğinizin geçmişte nasıl tanındığını göstermenin harika bir yoludur. Size ödül veya onur verilmediyse, eğitim hayatınızdaki performanslarınız etkili olacaktır.
 
Aşama 6: Eğitim ve Öğretim Ayrıntılarınızı Ekleyin!
 
Bir sonraki adım, eğitiminizi dahil etmektir. Müzik diplomanız yoksa endişelenmeyin. Tüm işverenler özgeçmişinizde eğitim aramıyorlar. Performans deneyiminizin düzeyine ve akademik başarılarınıza bağlı olarak, CV'nizin başına veya sonuna eğitim bölümünüzü eklemek isteyebilirsiniz. Performans deneyiminiz az ama değerli bir müzik eğitimi aldıysanız, eğitim bölümü özgeçmişinizin odak noktası olmalıdır. Bu nedenle CV'nizin başında yer almalıdır.
 
Aynı şekilde, çok fazla performans deneyimi edindiyseniz, özgeçmişinizin ana odak noktası bu olmalıdır. Deneyim seviyeniz ne olursa olsun, önce en güçlü varlıklarınıza dikkat çekmenin en faydalı olduğunu unutmayın. İlk olarak, elde edilen dereceyi veya yeterliliği ekleyin. Ardından, çalışma tarihlerini ve üniversitenin veya kolejin adını ekleyin. Aldığınız müzikle ilgili herhangi bir eğitimi dahil ettiğinizden emin olun. Örneğin, çello çalma kursunu tamamladıysanız, bunu özgeçmişinizin eğitim ve öğretim bölümüne ekleyin.
 
Aşama 7: Kayıtlarınızı Ekleyin!
 
Herhangi bir kayıt yapmış veya herhangi bir kayıtta yer almış bir müzisyen veya enstrümantalist iseniz, 'kayıtlar' başlıklı bir bölüm ekleyin. Kaydın veya projenin başlığını, ardından kaydın tarihini, yapımcının adını, plak şirketini ve rolünüzü ekleyin.
 
Son Olarak;
 
Müzik özgeçmişleri ve CV'ler bir sayfa uzunluğunda olmalıdır. Çok fazla performans deneyiminiz varsa, özgeçmişinizi veya CV'nizi iki sayfaya çıkarmanız gerekebilir. Özgeçmişinizi kırpmak veya iki sayfaya veya bir sayfaya devam etmek için mücadele ediyorsanız, içeriğin daha fazla beyaz alan kaplamasını sağlamak için belgenin kenar boşluklarını değiştirin.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR