Emekliye zam O TARİHTE geliyor! Yeni zam oranları kesinleşti

Emekli maaşlarına ek zam son dakika gelişmesi. Az önce açıklama geldi o tarihte maaşlara ek zam kesinleşti. Üstelik yeni zam oranları da belli.

Emekliye zam O TARİHTE geliyor! Yeni zam oranları kesinleşti
Yayın Tarihi: 19.08.2023 11:15:00

Emekliye zam O TARİHTE geliyor! Yeni zam oranları kesinleşti... SSK BAĞ-KUR memur emeklisi ve EYT emeklisine vatandaşlar Temmuz ayında yapılan %25'lik zam sonrasında zamlı maaşlarını almaya başladı. Milyonlarca emeklinin maaşları yükseldi fakat yeteri kadar olmadı. Bu sebeple de emekliye ek zam olacak mı tartışmaları bir süredir devam ediyordu. Milyonlarca emekli için beklenen müjdeli haber duyuruldu. Emekli maaşlarına ek zam onayı verildi tarihte belli oldu. Peki Emekliye ne zaman ek zam gelecek soru işareti emekliye ek zam oranları ne kadar olacak?

16 milyon emeklinin maaşına Temmuz ayında refah Payı dahil %25 oranında artış yapılmıştı. Ancak milyonlarca emekli vatandaş bu tam oranlarından memnun kalmadı. Bir süredir ek zam yapılması için hükümete yoğun bir şekilde çağrılar yapılıyordu. Nihayet beklenen haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını açıklayan bakan, ekim ayını işaret etti. Peki emekli maaşlarına ne kadar ek zam gelecek? Emekli maaşları ne kadar olacak?

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI İÇİN O TARİH VERİLDİ

16 milyon vatandaş emekli maaşlarının değişmesi için hükümete Çağrı yapmaya devam ediyor. SSK bağ-kur memur emeklisi ve EYT emeklisine vatandaşlara Temmuz ayında yapılan %25'lik zam yetmedi. Özellikle KDV ÖTV artışı sonrası iğneden ipliğe her şeyi fiyatının değişmesi ile birlikte emekliler daha da zor günler geçirmeye başladı.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'da Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak emekli maaşlarına ek zam için yeşil ışık yapmıştı. Nihayet milyonların beklediği açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı. Bakan Vedat Işıkhan emekli maaşlarına arazi için tarih verdi. Ekim ayına işaret eden bakan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

EMEKLİYE NE KADAR EK ZAM GELECEK?

Peki emekli maaşlarına ne kadar ek zam gelecek? Zam oranları nasıl olacak? Türkiye Emekliler Derneği Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu defa emekli maaşlarına oransal değil seyyanen zam beklediklerini duyurmuştu. Emeklilerin talebi maaşlara 4.000 TL'lik seyyanen zam yapılması yönünde.

Ancak bu konuda son sözü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı söyleyecek. Önümüzdeki günlerde net rakamlarında kamuoyuna açıklanması bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR