Emekli zam oranlarına SÜPER revize geldi! Bakan Işıkhan müjdeledi

Emekli ve memur maaş zammı son dakika… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan az önce açıklama geldi. Emekli ve memur maaşlarına süper revize yapıldı. İşte yeni zam teklifleri…

Emekli zam oranlarına SÜPER revize geldi! Bakan Işıkhan müjdeledi
Yayın Tarihi: 17.08.2023 16:20:00

Emekli ve memurun heyecanla takip ettiği 7. Dönem Toplu Kamu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde 3. toplantı gerçekleştirildi. Gözler toplantıdan gelecek açıklamaya çevrilirken merakla beklenen açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı. Bakan Vedat Işıkhan, yeni teklifleri açıkladı. Peki emekli ve memura ne kadar zam geliyor? Emekli ve memur maaşları ne kadar artacak?

Memur ve memur emeklisi dört gözle Toplu sözleşme görüşmelerinden çıkacak olan sonucu bekliyor. Kamu iş veren tarafı Geçtiğimiz günlerde tekliflerini açıklamıştı. Ancak MEMURSEN bu tekliflerin yeterli olmadığını belirterek geri çevirmişti. Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde 3. toplantı gerçekleşti. Bakan Vedat Işıkhan toplantının ardından yaptığı açıklamada yeni teklifi açıkladı. Peki memur ve Emekliye ne kadar zam gelecek? Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak?



BAKAN VEDAT IŞIKHAN'DAN MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan az önce bir son dakika açıklaması yaparak Toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin kamuoyuna bilgi verdi. Bakan Işıkhan kamu işveren heyeti olarak maaş artışına ilişkin tekliflerini 14 Ağustos'ta sunduklarını belirtti. Ancak bu teklifin kabul edilmemesi üzerine revize yaptıklarını da belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni teklifleri tek tek açıkladı.

Bakan Vedat Işıkhan’ın açıklamasına göre memur ve memur emeklisinin Toplu sözleşme görüşmeleri için yeni teklifler şöyle oldu:


2024'ün ilk 6 aylık dönemi için %15 ikinci altı aylık dönemi için %10 zam

2025'in ilk 6 aylık dönemi için %6, 6 aylık dönemi için %5 zam

Bakan Işıkhan açıklamasının devamında ise bu oranlarla birlikte 2024'ün Ocak ayında %43'ü bulan bir artışın söz konusu olacağını söyledi. 2024'ün 2 dönemindeyse Kümülatif artışın %57'ye kadar yükseleceğini belirten Bakan Işıkhan sürecin devam edeceğini söyledi.



MEMURSEN NE İSTEMİŞTİ?

Peki MEMURSEN ne kadar zam istemişti? Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde emekli ve memuru temsil eden sendika MEMURSEN, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekli ve memura %110 oranında zam talebinde bulunmuş aynı zamanda kira yardımı ve bayram ikramiyesi istemişti. Aslında bugün açıklanan rakamlar MEMURSEN’in taleplerine de son derece yakın. O sebeple ay sonuna kadar görüşmelerden bir sonuç çıkacağı tahmin ediliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR