Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranları Netleşti! Emekliye Çifte Müjde En Düşük Emekli Maaşı 2575 Lira Olacak

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasıyla birlikte zam oranları belli olmaya başlandı. Emekli vatandaşlarımız temmuzda alacakları zam miktarını merak ediyor. TÜİK tarafındansa mayıs ayına dair enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte en düşük emekli maaşı da belli oldu!

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranları Netleşti! Emekliye Çifte Müjde En Düşük Emekli Maaşı 2575 Lira Olacak
Yayın Tarihi: 21.06.2021 23:03:00

Emekli vatandaşlarımız yılda ikiz kez maaşlarına zam alıyor. Emekli vatandaşların maaşlarına ilk zam yılbaşında yapılmıştı. Temmuz ayında ise emekli vatandaşlarımız yılın ilk altı ayının enflasyon oranını zam olarak alacaklar. İlk dört ay açıklanmış ve zam tahminleri yapılmıştı. Zamlı maaşlarını sabırsızlıkla bekleyen emeklilere temmuz ayında bir müjde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi! Ayrıntılar haberimizde. 

MAYIS AYI ENFLASYONU BEKLENİLENDEN DÜŞÜK GELDİ

Emekli vatandaşlarımızın gözü kulağı açıklanacak enflasyon verilerindeydi. Gelecek enflasyon verilerinin ortalaması emekli vatandaşlarımızın maaşına zam olarak yansıyacaktı. Şimdiye kadar ocak, şubat, mart ve nisan aylarının enflasyon oranları açıklanmıştı. Mayıs ve haziran ayı içinde tahminler yapılmıştı ortalama rakamlar ortaya çıkmıştı. Fakat beklenilen olmadı! Mayıs ayı enflasyon oranları beklenilenin altında geldi. Tahminler tekrar değişti. 

YILLIK ENFLASYON NE KADAR OLDU?

Mayıs ayında gelen enflasyon rakamlarına göre aylık bazda enflasyon %0,89 arttı. Yıllık bazda ise enflasyon rakamları yüzde 16,59 olarak açıklandı. 

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ TEMMUZDA NE KADAR ZAM ALACAK?


Her yıl SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlar ocak ve temmuz aylarında zamlı maaşlarına almakta. Ocak, şubat, mart ve nisan aylarının enflasyon oranları ise %5,46 olarak hesaplanmıştı. Mayıs ve haziran oranları açıklanmadan önce SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için %5,46 oranında zam cepteydi. Memur ve memur emeklilikleri de toplu sözleşme gereği ilk altı ay için ocak döneminde %3 zam almıştı. Onlarda enflasyonun %3’ün üzerinde gelmesi halinde ek zam alacaklardı. Yani yüz binlerce emekli ve memur vatandaş mayıs ayı enflasyon oranlarının açıklanmasını bekliyordu.

Mayıs ayı enflasyonu beklenilenin altında kalarak aylık bazda yüzde 0,89 arttı. Böylece SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 6,39 oranında zammı garantilemiş oldu. Açıklanan beş aylık enflasyon rakamları %3’ü aştığı içinde memur ve memur emeklisine de fark zammı geldi. Memur ve memur emeklisi vatandaşlar da ocak ayında aldıkları enflasyon zammına ek olarak yüzde 3,39 oranında ek enflasyon farkı alacaklar. 

Şimdi ise gözler haziran ayı enflasyon rakamlarında. Haziran ayına dair de enflasyon rakamları açıklanınca memurların ve emekli vatandaşların net zamları belirlenecek. Ocakta en düşük emekli maaşı memurlar için 3 bin 21 lira olmuştu. Haziran ayında enflasyon farkı oluşmasa bile en düşük memur emeklisi maaşı 3 bin 214 Türk lirasına yükselecek. Ocak ayında gelen zamla birlikte en düşük memur maaşı ise 3 bin 523 Türk lirasıydı. Enflasyon yerinde saydığında bile ek zam ile birlikte bu rakam 4 bin 25 Türk lirasına yükselecek. 
SSK ve BAĞ-KUR emeklileri içinse oluşan zam oranı beş ay için %6,39 oranında. Şimdiden en düşük esnaf emekli maaşı 1763 liradan 187 liraya yükselmiş oldu. En düşük çiftçi emeklisi de 1662 lira yerine 1768 Türk lirası alacak.

En düşük SSK emekli maaşı da 2 bin 420 Türk lirası yerine 2 bin 575 Türk lirası olacak. 

EMEKLİ VATANDAŞLARA ÇİFTE MÜJDE

Temmuz ayında ise emekli vatandaşlarımız için çifte müjde var. Emekliler zamlı maaşlarının yanı sıra bir de ikramiye alacaklar. Bayram ikramiyeleri 1100 Türk lirasına yükselmişti. Buna göre Kurban Bayramı yaklaşırken 13 ila 20 Temmuz arasında emekliler 1100 lira ikramiyelerini alabilecekler. 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR