Emekli bayram ikramiyelerine zam geldi

Emekli bayram ikramiyelerine zam müjdesi ! SSK ve BAĞ-KUR maaşlarının artmasıyla gündeme ikramiyelerde de zam konusu geldi. Hükümet gelen talepleri değerlendirip müjdeli haberi emekli vatandaşlara verdi. Emekli vatandaşların maaşlarından sonra şimdi emekli bayram ikramiyelerine de zam geldi.

Emekli bayram ikramiyelerine zam geldi
Yayın Tarihi: 24.10.2020 22:21:00

Emekli bayram ikramiyelerine zam müjdesi ! SSK ve BAĞ-KUR maaşlarının artmasıyla gündeme ikramiyelerde de zam konusu geldi. Hükümet gelen talepleri değerlendirip müjdeli haberi emekli vatandaşlara verdi. Emekli vatandaşların maaşlarından sonra şimdi emekli bayram ikramiyelerine de zam geldi.

Korona virüsün ortaya çıkması ve pandemi sürecinin başlamasıyla çok sık gündeme gelen ve konuşmalara konu olan emekli maaşlarında ki değişiklik son halini aldı. SSK ve BAĞ-KUR maaşlarının artması ile birlikte ikramiyelere de zam yapılması istendi ve emekli maaşlarından sonra emekli bayram ikramiyelerine de zam gelmesi büyük bir çoğunluk tarafından talep edildi. Bakanlar Kurulu gelen tüm talepleri değerlendirdi ve olumlu kararlar verdi.



Emekli maaşlarına gelen zamın ardından emekli bayram ikramiyelerine de zam talepe den emekli vatandaşlar, hükümetin emekli bayram ikramiyesi konusundaki kararının ne olacağını, emekli bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacağını ve ne kadar ikramiye alacaklarını merak ediyorlardı. Memur vatandaşlar ve emekli vatandaşlar arasındaki maaş farkı gözle görülür bir şekilde oldukça fazladır. Memur vatandaşların maaşı ve emekli vatandaşların maaşlarıyla ilgilenen kurumlar emekli vatandaş maaşlarının artmasına karar verdi. Verilen karar sonucunda emekli vatandaşların maaşlarına 355 TL’lik zam yapılmasına karar verildi. Memur vatandaşlar ve emekli vatandaşlar arasında yapılması planlanan maaş eşitliği, intibak zammı ile gerçekleştirilecektir. İntibak zammı nedir diye soracak olursanız, prim kazancı ve prim ödeme gün sayısı aynı olmasına rağmen, farklı emekli maaşı alan kişiler arasında eşitsizliği giderek denge sağlamak için oluşturulmuş bir uygulamadır. Emekli vatandaşlar tarafından uzun zamandır intibak zammı bekleniyordu çünkü onlar da aynı prim gün sayısı ve prim kazancı olmasına rağmen kendilerinden fazla maaş alanlarla aynı maaşı almayı hak ediyorlardı ve haklarını istiyorlardı. Haksız bir maaş farkının gözle görülür bir şekilde ortada olması, 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların zam beklentisini olduğundan daha da üst bir seviyeye çıkardı. Eğer bu talebi yanıtsız bırakmaz ve emekli vatandaşların aradığı eşitliği sağlamaya yönelik bir cevap verirse beklenen zam 355 TL ye kadar çıkacaktır. Gelen bu zam sayesinde memur vatandaşlar ile emekli vatandaşlar arasında ki maaş farkı da olabildiğince en aza indirilmiş olacaktır.




Emekli maaşları değişiyor mu ?

Emekli vatandaşların uzun bir süredir beklediği ve yanıt aradığı 'emekli maaşlarına zam gelecek mi ?' sorusuna Anayasa mahkemesinden müjdeli haber geldi. Anayasa mahkemesinden gelen SSK'lı ve BAĞ-KUR'lu vatandaşların maaşları ile ilgili alınan karar emekli vatandaşları sevindirdi. 2000 senesinden önce emekli olan vatandaşların emekli maaşlarına daha önce zam uygulanmıoştı. Yapılan bu zammın üzerine 2000 yılından sonra ki emekli maaşlarında da zam konusu konuşulmaya başlandı ve 2000 senesinden sonra emekli olan vatandaşlardan zam talebi geldi. Yürürlüğe koyulacak olan talep doğrultusunda 2000 senesinden sonra emekli olmuş olan emekli vatandaşlara 50 ile 355 TL arasında değişen bir zam yapılacağı duyuruldu. 5 milyon emeklinin intibak yasası ile emekli maaşlarının yeniden hesaplanacak ve yapılan yeni hesaplamalara göre vaatndaşların, yeni emekli maaşları belli olacaktır. Memur emeklisi olan vatandaşın memur vatandaş ile arasında olan maaş farkı Memur-Sen tarafından ele alındı ve bu konuyu incelemeye aldı. İntibak zammı yasası da bu sayede gündeme bir kez daha geldi. Söylenildiği gibi gündeme gelen İntibak zammı yasası, emekli vatandaşların da istediği gibi dikkate alınır ve onaylanır ise emekli vatandaşın uzun süredir beklediğine değecek ve emekli vatandaşı mutlu edecektir. Emekli vatandaş ve memur vatandaş arasında ki maaş farkı belki tamamen ortadan kalkmayacaktır ve bu emekli vatandaş ve memur vatandaş arasında maaş farkı kapatılmasa da arada ki fark oldukça azalacaktır. Bu azalma da emekli vatandaşı bir nebze olsun rahatlacak ve mutlu edecektir. Memur vatandaş ve emekli vatandaş arasındaki bu maaş eşitsizliği ortadan kalkmış olacak ve eşitlik sağlanacaktır.



 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR