Dünyaca Ünlü Banka: Dolar İki Hafta İçinde 7 Lirayı Zorlar!

En değerli likit varlık olan dolar ülke notlarındaki düşüş ve koronavirüs (Covid-19) salgınının küresel çapta artışa geçmesi nedeniyle yine ürken yatırımcının hedefi oldu. Yatırımcılar dünya çapında nakde yöneliyor. Fitch’in Türkiye bankalarını uyarması TL’nin vahametini artırdı. Dolar ne kadar?

Dünyaca Ünlü Banka: Dolar İki Hafta İçinde 7 Lirayı Zorlar!
Yayın Tarihi: 30.03.2020 16:31:00

En değerli likit varlık olan dolar ülke notlarındaki düşüş ve koronavirüs (Covid-19) salgınının küresel çapta artışa geçmesi nedeniyle yine ürken yatırımcının hedefi oldu. Yatırımcılar dünya çapında nakde yöneliyor. Fitch’in Türkiye bankalarını uyarması TL’nin vahametini artırdı. Dolar ne kadar? Dolar yükselecek mi? Cevabı haberimizde…

Doların diğer ülke para birimlerinin cinsinden karşılıkları, ülke notlarındaki düşüş dalgasından sert şekilde etkilendi. Küresel çapta pandemi ilan edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artışın neden olduğu güvenli varlık talebinin artmasıyla dolar dört gün sonra yeniden yükseliş ivmesi kazandı, buna paralel olarak Japon yeninde sert yükselişler yaşandı. Yani, Japon yeni, ABD dolarının karşısında direnç göstererek diğer para birimlerinin karşısında dolarla birlikte güçlendi. Yen, tüm G-10 ülkeleri karşısında dolarla birlikte güçlenirken, ABD Hazine tahvillerinde yaşanan 2 baz puan düşüşün yüzde 0,6’ya inmesi tahvil alımlarında yükselişe neden oldu. Kredi derecelendirme kuruluşları, ülkelerin borçlandırma notlarını düşürürken, Türkiye’yi banka kredilerindeki risk artışı profillerinden dolayı uyardı. OECD, tüm dünyadaki büyüme tahminlerini düşürdü. En değerli likit varlık olan dolar koronavirüsün belirsizliğiyle daha fazla yükselecek mi? Dolar 30 Mart tarihinde ne kadar? İşte detaylar…

Fitch Türk bankalarını kredilendirme riski için uyardı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, belli ülkelerin kredi notlarını açıkladı. Fitch İngiltere’nin kredi notunu “AA-“ye düşürürken, Türkiye’nin koronavirüs nedeniyle bankalardaki kredi profillerindeki riski artışının ağır faturalar getirebileceğini kaydetti ve bu konuda uyardı. S&P Global Ratings Euro bölgesine durgunluk uyarısı verirken, Meksika’nın yabancı para cinsinden uzun vadeli borçlanma notunun seviyesini bir kademe düşürdü.

 Dolar İki Hafta İçinde 7 Lirayı Zorlar!

Konuyla ilgili en korkutucu açıklama, Dünyaca ünlü dev banka Goldman Sachs'dan geldi. Dünyaca ünlü dev banka Goldman Sachs, Dolar için iki hafta içinde 7 TL zorlayabileceğini açıkladı.


Koronavirüsün belirsizliği yatırımcıyı yeniden likiditeye yönlendirdi!

Yatırımcının yeniden likidite seviyesi yüksek varlıklara yöneldiği değerlendirmesi yapan IG Asia Pte piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Bu durum, kredi notlarından ABD'de salgını kontrol altına alma çabalarına kadar her cepheden gelen risk algısına yönelik bir saldırı olarak gerçekleşiyor. Dolarda geçtiğimiz hafta sert satışlar yaşandı ve yatırımcılar, insanların Covid-19 vakalarının artması ve bölgesel ekonomilerin bunu nasıl atlatacağının belirsizliğini koruduğu değerlendirmeleriyle tekrar likiditesi yüksek varlık alımına yöneliyor." diye konuştu.

Koronavirüs vahametini artırdı!



ABD ve Avrupa'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları hızla artmaya devam ediyor. Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü ABD'de koronavirüs nedenli ölümlerin 200 bini bulacağı şeklinde öngörüsünü kamuoyuna duyurdu. OECD, dünyanın ve gelişmiş ülkelerin büyüme tahminlerini koronavrüs nedeniyle düşürdü.

Dolar ne kadar?

Güne TL karşında yükseliş kaydedere başlayan dolar yükseliş ivmesini artırdı. Dolar/TL, saat 16.20’yi gösterirken yüzde 1,91 artışla 6,526 seviyesinde, euro/TL yüzde 0,84 yükselişle 7,2450 seviyesinde, sterlin yüzde 1,72 yükselişle 8,1798 seviyesinde işlem gördü. Aynı saatlerde 24 ayar külçe gram altın yüzde 1,31 artışla 342,49 Türk Lirasından işlem görürken, altının ons fiyatı 1619,00 dolardan işlem gördü. Petrolun varil fiyatları neredeyse bir kasa domates fiyatıyla denk seviyelere geldi. Brent Petrol yüzde 5,87 düşüş göstererek 26,31 dolardan işlem gördü.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR