Dolar ve Altın sonrası Faizlerde düşecek (Ev, Araba Alacaklar Dikkat!)

Dolar kuru ve Altın fiyatları, düşüşe geçti. Vatandaş kredi faiz oranlarını da araştırmaya başladı! Ev ve araba alacaklar dikkat! Dolar ve Altın sonrası kredi faizleri de düşecek! Faiz oranlarında son dakika!

Dolar ve Altın sonrası Faizlerde düşecek (Ev, Araba Alacaklar Dikkat!)
Yayın Tarihi: 4.09.2019 12:48:00

4 Eylül Çarşamba günü Dolar Kuru, 5,66 seviyesine kadar düştü! Altın fiyatları da tarihi rekor seviyelerin ardından 'düşüş' trendine girdi. Vatandaş, Dolar - Altın fiyatlarıyla birlikte Konut, Taşıt ve ihtiyaç kredi faiz oranlarını da araştırmaya başladı! Ev ve Araba alacakların dikkatine! 

Amerikan Merkez Bankası Fed'in 'Piyasa beklentilerine cevap vermeliyiz.' açıklamasıyla birlikte Dolar kuru 5.66 TL'ye kadar geriledi. Döviz Kuru ve Altın fiyatları TL karşısında gerilemeye başlarken ev, araba alacaklar da bankaların faiz oranlarını araştırmaya başladı. Faiz oranları düşecek mi? Ne kadar düşecek? Ev ve Araba alacaklar beklemeli mi yoksa hemen kredi çekilmeli mi? Bu soruların yanıtı için haberimizin devamını okumalısınız.

İhtiyaç Kredisinde Faiz Oranları Daha da Düşecek! 

İhtiyaç kredisi çekerek, acil nakit ihtiyacını giderecekler, araba - taşıt alacaklar, biraz daha beklemeli. Şu anda Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası, maaş müşterilerine %1,49 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi veriyor. Hatta Vakıfbank'ta faizler indi! Vakıfbank, maaşını bankasından alan müşterilerine %1,45, diğer müşterilere %1,55 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi veriyor! Bu faiz oranlarının daha da düşmesi bekleniyor. Araba alacakların, düşecek faizleri beklemesi tavsiye ediliyor.


Konut Kredisinde de Faizler Düşecek! Ev Alacaklar Dikkat

Ev alacaklar, %1'in altına %0.99 seviyesine gerileyen faizlerin ardından konut stoklarını eritmeye başladı. Hükümetin başlattığı 'Konut Seferberliği'nde yeni faiz indirimleri de gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ilerleyen dönemde faizlerin daha da düşeceği sinyalini her fırsatta veriyor. Konut kredisinde faiz oranlarının ilerleyen kısa dönemde %0,80-0,85 seviyelerine düşmesi bekleniyor. Ziraat, Vakıf ve Halkbank önderliğindeki bankalar şu anda Konut kredilerini %0,99 faiz oranıyla sunuyor. 

Altın, Dolar Sonrası Gözler Faiz Oranlarına Çevrilecek

ABD Merkez Bankası Fed'den gelecek '50 baz puanlık faiz indirimi' kararı, piyasa tarafından büyük bir beklentiyle bekleniyor. ABD Başkanı Trump'ta her fırsatta Fed'in faiz indirimi uygulamasını istiyor. Fed'dne gelecek faiz indirimi kararıyla birlikte Dolar ve Altın fiyatları düşecek. Ardından gözler faiz oranlarına çevrilecek. Türkiye'de ihtiyaç - konut ve tüketici kredisi faiz oranlarının da düşmesi bekleniyor.

Böyle bir dönemde Ev ve Araba alacakların biraz daha beklemesi gerekiyor! Ev ve araba alacaklar aman dikkat! Biraz daha bekleyip, daha düşük faiz oranlarıyla taşıt-ihtiyaç-konut ve tüketici kredisi kullanabilirsiniz!




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR