Doctor Who Dizisinde İlk Kadın Doktor: Jodie Whittaker

BBC'nin ünlü bilimkurgu dizisi Doctor Who'nun Noel özel bölümünde izleyiciler doktor rolünde Jodie Whittaker ile karşılaştı. İlk kez Zaman Lordu bir kadına dönüştü.

Doctor Who Dizisinde İlk Kadın Doktor: Jodie Whittaker
Yayın Tarihi: 27.12.2017 13:05:00

Diziyi yeni kuşaklara sevdiren yazar-yapımcı Steven Moffat'ın veda etmesiyle Doctor Who gerçek bir rejenerasyondan geçti. Temmuz'da açıklandığı üzere doktorun ilk kez bir kadında vücut bulmasını canlandırmak da Jodie Whittaker'a nasip oldu. Son dört yıldır 12. Zaman Lordu olarak gönülleri fetheden Peter Capaldi ise duygusal anlarla seriye veda etti. ​'Twice Upon A Time' isimli bölümün finalinde Capaldi'nin dönüşümü Whittaker'ı ortaya çıkardı.

Dizinin yeni yazar-yapımcısı da Broadchurch dizisinin yaratıcısı Chris Chibnall oldu. ​Zaman Lordu kariyerine ''Asla zalim olma, asla alçak olma, daima hatırla, nefret aptallıktır, sevgi ise bilgelik'' sözleriyle veda eden Capaldi'yi gözleri yaşlı uğurlayan dizinin hayranları, finalde kısa süre gözüken Whittaker'ın girişini coşkuyla karşıladı. Whittaker'ın klasik İngiliz aksanıyla değil de kendi kuzeyli Yorkshire aksanıyla konuşması da övgü kazandı.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR