DGS tercihleri başladı kılavuz yayınlandı! DGS tercihleri ne zaman bitecek

ÖSYM'den beklenen açıklama geldi. Günlerdir binlerce DGS adayının her yerde aradığı DGS tercihleri ne zaman yapılacak? sorusu bugün yanıt buldu. 4 Ağustos tarihinde açıklanan sonuçların ardından herkes gözünü tercihlere çevirmişti. Peki ÖSYM DGS kılavuzunu yayınladı mı? Tercihler ne zaman bitecek?

DGS tercihleri başladı kılavuz yayınlandı! DGS tercihleri ne zaman bitecek
Yayın Tarihi: 21.08.2019 10:57:00

Birçok 2 yıllık üniversite mezunu adayın heyecanla beklediği DGS Sonuçları 4 Ağustos günü açıklanmıştı. Sonuçların ardından adaylar gözlerini tercih sürecine çevirdi. Herkes DGS tercihleri ne zaman yapılacak? sorusuna yanıt aramaya başladı. Beklenen açıklama bugün ÖSYM'den geldi. ÖSYM, dikey geçiş sınavı kılavuzunun yayınlandığını açıkladı. Detaylar haberimizde...

2019 DGS TERCİHLERİ BAŞLADI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Twitter'den yaptığı açıklamada ""Değerli DGS adaylarımız, tercih sürecinizle ilgili çalışmalarımız tamamlanmak üzere, bu hafta içerisinde kılavuzu yayımlayacağız ve süreci başlatacağız. Sizlere ve ailelerinize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bu açıklamanın sonrasında da ÖSYM'nin internet sitesinde 2019 DGS Kılavuzu yayınlandı.
 

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?


DGS 2019 Tercih işlemleri, 21 - 28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercihler 28 Ağustos 2019 saat 23:59'da bitecek. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle yapacak.

Yerleştirmeler, 2019 DGS Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Henüz bu konuyla ilgili net bir tarih yok ama 28 Ağustos'ta biten DGS tercihlerinden yaklaşık 1 ay sonra Eylül sonu gibi  DGS 2019 sonuçları açıklanacaktır. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR