Devlet kredilerinden bundan sonra faizler kalktı! Artık faizsiz krediler için başvuru yapılacak

Genel olarak birçok kişi çeşitli ihtiyaçlardan dolayı kredi fırsatlarına yönelmektedir. Ancak bankaların sağladığı kredilerin faiz oranları da çok yüksek olduğundan bu kredilerin geri ödemeleri maddi anlamda çok zorluklar çıkarmaktadır.

Devlet kredilerinden bundan sonra faizler kalktı! Artık faizsiz krediler için başvuru yapılacak
Yayın Tarihi: 7.10.2020 00:01:00

Genel olarak birçok kişi çeşitli ihtiyaçlardan dolayı kredi fırsatlarına yönelmektedir. Ancak bankaların sağladığı kredilerin faiz oranları da çok yüksek olduğundan bu kredilerin geri ödemeleri maddi anlamda çok zorluklar çıkarmaktadır. Dolayısıyla bu zorluklar geçim sıkıntısını doğuracağından ihtiyaç sahipleri kredi paketlerine de dahil olmak istememektedir. Fakat son gelen haber dahilinde artık e-Devlet üzerinden alınan krediler faiz olmayacaktır. Son derece avantajlı olan bu fırsatlar dolayısıyla herkes bu imkânlardan faydalanabilecektir. Çok kolay bir şekilde başvuru adımları olan bu krediler için e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

Ferdi, kooperatif, kooperatif üst kuruluşları kredilerindeki faizlerin kaldırılması birçok kişinin işine yaramıştır. Bu faizlerin kaldırılması ile birlikte çeşitli girişimler yapmak isteyen kişiler çok daha kısa sürede bu girişimlerine yönelebilmektedir. Genel olarak ise orman köylülerine yönelik olan bu kredi fırsatlarının çeşitli şartları da bulunmaktadır. Belirtilen koşulları sağlayan kişiler direkt olarak faizsiz kredilere sahip olarak ihtiyaçlarını giderebilmektedir. Günümüzde ise yaşanılan korona virüs salgını nedeniyle çok daha değerli olan bu kredilerin sağlanması ise son bir gelişme ile ortaya çıkmıştır. Normalleşme sürecinde de yapılan diğer yardımlara göz atacak olursak devlet vatandaşların bu denli geçim sıkıntılarına yönelik kredi faiz oranlarını tamamen ortadan kaldırmıştır. Böylelikle de kredi çekmek isteyen kişiler anında istedikleri krediye sahip olabilmektedir.

FAİZSİZ KREDİ FIRSATLARI DETAYLARI NELERDİR?


Faizsiz şekilde e-Devlet üzerinden verilen bu kredilerin ise geniş bir şekilde detayları bulunmaktadır. Verilen kredilerin detaylarına inecek olursak faizsiz kredi sahiplerinin olası bir afet durumunda ya da acil durumlarda kredi ödemelerini erteleme imkânı bulunmaktadır. Böylelikle maddi anlamda da sıkıntıya girilmemektedir. Bunun yanında ise faizsiz kredi çeken kişilerin daha sonrasında verilen süreler boyunca cayma hakları da bulunmaktadır. Alınan krediler ise mecburen ödenecek şekilde verilmemektedir. İsteyen kişiler daha sonrasında bu krediyi iptal edebilmektedir. Başvuru yapmak isteyen kişiler ise e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilmektedirler. T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra ise faizsiz kredi başvuru ekranından bütün detaylara ulaşmak mümkün olmaktadır. Bunun dışında ise orman köyü içerisinde yaşayan gazi ve eşi vefat etmiş dul kadınlar kuraya dahil olmadan direkt olarak krediyi alabilmektedirler. Şehit düşen kişinin eşi, annesi, babası, kardeşleri ve çocukları da bu haktan yararlanabilmektedir.

FAİZSİZ KREDİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Faizsiz kredinin avantajlarından söz edecek olursak öncelikle kredinin geri ödemesinin daha düşük olacağını söyleyebilmekteyiz. Günümüzdeki birçok banka bu faiz oranlarını yüksek tuttuğundan dolayı kredi sahiplerine aylık olarak taksit tutarını yüklü bir miktarda bırakmaktadır. Hal böyle olunca da zaten geçim sıkıntısı içerisinde olan bu kişiler aylık olarak ödemelerden dolayı da daha çok ekonomik bunalıma girmektedir. Fakat devlet tarafından verilen bu faizsiz kredilerin herhangi bir şekilde faizi bulunmadığından dolayı çok kolay bir şekilde geri ödemesi sağlanabilmektedir. Bunun yanında faiz yok diye de ekstra bir ücret talep edilmemektedir. Direkt olarak alınan kredi tutarı kadar bir geri ödeme sağlanmaktadır. Alınan kredi tutarlarından da herhangi bir kesinti yapılmamaktadır.

Krediye sahip olan kişiler direkt olarak ödemeye başlamaktadır. Fakat esnek bir ödeme planına sahip olan bu faizsiz kredilerin herhangi bir şekilde sıkıntısı bulunmamaktadır. Bazı dönemlerde geciktirilebilen taksitlerle birlikte vade süresi boyunca kredi ödemeleri sağlanmaktadır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR