Depremzedelere Kira Yardımı Bayramdan Önce Yatırılacak

Depremzedelere Kira Yardımı Bayramdan Önce Yatırılacak

Depremzedelere Kira Yardımı Bayramdan Önce Yatırılacak
Yayın Tarihi: 17.06.2023 20:38:00

Depremlerin yaşandığı illerdeki depremzedelere yönelik yardım çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, depremlerden etkilenen illerin afet öncesinden daha iyi bir duruma getirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla depremzede ev sahiplerine 5 bin TL, kiracılara ise 3 bin TL kira yardımı yapıldığını hatırlattı.

Yerlikaya, bu kapsamda yapılan ödemelerin ilk 2 taksitini ödediklerini ve Türkiye genelinde 330 bin, Malatya'da ise 45 bin 700 hane tarafından kira yardımı alındığını ifade etti. Ayrıca, depremzedelere ödenen üçüncü taksitleri bayramdan önce tamamlamayı planladıklarını açıkladı.

Malatya'da hala çadırlarda kalan az sayıda depremzedenin ise iki ay içinde konteynerlere yerleştirilmesinin planlandığını belirten Yerlikaya, şu anda 20 binden fazla hanenin konteynerlerde kaldığını söyledi. Konteyner sayısının ağustos sonuna kadar 37 bine ulaşmasının planlandığını ifade etti ve Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi illerde başlatılan klimalı konteynerlere Malatya'da da hızla devam edeceklerini söyledi.

Kalıcı konutlar konusunda da bilgi veren Yerlikaya, merkezde 66 bin 69 çok katlı afet konutu ve kırsalda 25 bin 595 köy evi olmak üzere toplamda 91 bin 664 afet konutu planlandığını belirtti. Bunlardan 21 bin 304'ünün ihalesinin yapıldığını aktardı. Ayrıca, Malatya'da planlanan 3 bin 803 geçici iş yerinin 3 bin 226'sının tamamlandığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 6 Şubat'tan bu yana Malatya'ya toplamda 5 milyar 523 milyon TL kaynak harcandığını ifade eden Bakan Yerlikaya, depremzedelere yönelik yapılan yardımların sürekli ve etkin bir şekilde devam edeceğini vurguladı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR