Daron Acemoğlu Kimdir? Yeni Partide olacağı iddia edilen Daron Acemoğlu

Ali Babacan'ın kuracağı yeni partide olacağı iddia edilen Daron Acemoğlu kimdir? Kulislerde yeni parti kuracağı belli olan Ali Babacan'ın yanında yer alacağı iddia edilen Daron Acemoğlu merak ediliyor. Daron Acemoğlu kaç yaşında, nerelidir? Hangi okullarda okudu?

Daron Acemoğlu Kimdir? Yeni Partide olacağı iddia edilen Daron Acemoğlu
Yayın Tarihi: 10.07.2019 22:30:00

Kısa süre önce AK Parti'den istifa eden Ali Babacan'ın yeni parti çalışmaları da hız kazandı. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın veya Ali Babacan ile Abdullah Gül ikilisinin kuracağı yeni partide, Daron Acemoğlu isminin de yer alacağı iddia ediliyor. Vatandaşlar Daron Acemoğlu'nu merak ediyor. Yeni partide olacağı iddia edilen Daron Acemoğlu kimdir?

DARON ACEMOĞLU KİMDİR?

İktisat Profesörü olan Daron Acemoğlu'nun, bundan kısa süre önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinesinde olacağı iddia edilmişti. Ekonomi modellemeleri ile ilgili çalışmalarıyla bilinen Daron Acemoğlu, Amerika'nın en saygın ve gelişmiş üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde çalışıyor. Dünyada en çok alıntılanan 10 Ekonomist arasına girmeyi başaran Daron Acemoğlu, 1986 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitirdi.


Galatasaray Lisesi'nin ardından Lisans öğrenimini İngiltere York University'de tamamladı. Ardından da yüksek lisans ve doktorasını Londra Ekonomi Okulu'nda aldı. 1992-93 yılları arasında Londra Ekonomi Okulu'nda ders veren Daron Acemoğlu, 1993'te ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde ders vermeye başladı.

CUMHURBAŞKANINDAN ÖDÜL ALDI

2013 yılı T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, Daron Acemoğlu'na verilmişti. Ekonomi çalışmalarıyla dikkat çeken Daron Acemoğlu, klasik büyüme ve kalkınma teori ve modellerine farklı bir perspektifle yaklaşımı nedeniyle Sosyal Bilimler dalındaki çalışmasıyla bu ödüle layık görüldü. 4 Aralık 2013 tarihinde ödülü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine ödülünü takdim etti. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR