Cumhurbaşkanı Talimat Verdi! Seferberlik ilan edildi ve kredilere düzenleme geldi

Cumhurbaşkanı Talimat Verdi! Seferberlik ilan edildi ve kredilere düzenleme geldi

Cumhurbaşkanı Talimat Verdi! Seferberlik ilan edildi ve kredilere düzenleme geldi
Yayın Tarihi: 17.03.2023 16:59:00

Sanayi ve teknoloji bakanı görevinde bulunan sayın Mustafa varank 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezinde yaşanan 7.7 ve 7.6 2 büyük deprem felaketleri ile birlikte Malatya’nın Küçük sanayi sitesi bölgesinde bulunan esnaf ile birlikte bir toplantı yaptı. Sayın varank bu konu ile ilgili devletin bütün birimleri son sürat çalıştığını ve sanayi ve teknoloji bakanlığı olarak da depremin oluştuğu ilk günden itibaren oradaki vatandaşların ihtiyaç duyduğu tedarik lojistik anlamındaki konularda seferberlik ilan ettiklerini anlattı.

 Sayın Mustafa varank olaya el attı

 6 Şubat 2023 tarihinden bugüne bütün konularla ilgilenen sayın Mustafa varank geçici barınma imkanlarının bir an evvel hizmete sokulmasının yanı sıra şehirlerin de eski haline getirilebilmesi için neler yapılıp yapılamayacağı konusunda sıkı bir şekilde çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Sanayi ve teknoloji bakanlığı görevinde bulunan Mustafa varank 6 Şubat tarihinde merkez üssü


Kahramanmaraş olan depremin yaralarını sarmaya tüm gücüyle devam ediyor. Depremin etkilemiş olduğu toplamda 11 şehrin ise gayri safi yurtiçi hasılanın içerisindeki sanayi payının ortalama olarak %40 civarında olduğunu belirten sayın Mustafa varank Türkiye ortalamasının da %27 si olduğunu ifade ederken yıkılan yerlere sanayi ve üretimi tekrardan ayağa kaldırmanın çok önemli olduğunu ve bu noktaların tekrardan ayağa kaldırılmadığı durumlarda tekrardan eski gücüne kavuşturamayacağımızı ifade etti.

Bu yüzden dolayı depremden etkilenen sanayi sitelerindeki esnafları ve organize sanayi bölgelerindeki fabrikaları ellerinden geldiği kadar tekrardan ayağa kaldıracaklarının sözünü verdi.

Malatya için kentin cazibe merkezlerinden olan yerleri bir an önce programa dahil eden Mustafa varank organize sanayi bölgelerindeki yatırımlar için daha öncesinde çalışıldığını ama bundan sonra da Malatya’nın neresine yatırım yapılırsa yapılsın desteklenmesi gerektiğini anlattı.  Depremden sonra yıkılan ve herhangi bir şekilde kullanılamayan alanların dışında küçük sanayi siteleri ve organize sanayi siteleri de zarar görmüş durumda.

Türkiye’nin olmazsa olmaz sanayi sitelerinin bu şekilde yıkık kalmasına bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor. Malatya için en kısa sürede a’dan z’ye her yeri ayağa kaldırmak önemli bir adım olacak.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR