Çalışanlar Bunu Yaparak hem maaş artımı! 1261 Güne Aman Dikkat

Çalışan İşçi ve Memurlar, bunu yaparsa 3.5 yıl fırsatıyla maaşını artırır. Her gün gelen yeni Maaşı da artıracak düzenleme bilgileri geliyor. Peki Çalışan memur ve işçiler için 3.5 Yıl 1261 gün ve Maaş artırımı nasıl yapılacak. İşte SGK'nın yeni gelişmesi. Memur ve işçiler yüksek maaş artırım müjde

Çalışanlar Bunu Yaparak hem maaş artımı! 1261 Güne Aman Dikkat
Yayın Tarihi: 3.08.2020 21:46:00

Çalışan İşçi ve Memurlar, bunu yaparsa 3.5 yıl fırsatıyla maaşını artırır. Her gün gelen yeni Maaşı da artıracak düzenleme bilgileri geliyor. Peki Çalışan memur ve işçiler için 3.5 Yıl 1261 gün ve Maaş artırımı nasıl yapılacak. İşte SGK'nın yeni gelişmesi. Memur ve işçiler yüksek maaş artırım müjdesi.

Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK'lılar dikkat!

Emekli Sandığı, Bağ-kur ve SSK gibi kurumlarda çalışanlar 1 Ekim 2008'den sonra 1261 gün hangi kuruma prim ödenmişti oradan emekli oluyor. Emeklilik hesapları yapılırken, çalıştığınız günler ve ödediğimiz primler en önemlisi. Bu primler için yapılan emeklilik tarihiniz çok büyük önem taşıyor. Çalışan memur ve işçiler Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunanlar için 3.5 yıl 1261 gün çok önemli.

Çalışanların emeklilik hesaplanması!

Çalışanların emeklilik hesapları yapılırken, tüm hizmetler hesaba katılıyor. Hizmet birleşmesi dediğimiz yöntem şu an için uygulamada. 2008 Reformu tüm kurumlar SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı SGK çatısı altında birleştirild. Kurumlar arası çalışmalar bir çok yöntemle birleşiyor. Bir çalışan SSK'lı hem Bağ-Kurlu hatta Emekli Sandığı çalışanı dahi olabiliyor. Bunlara Askerlik ve doğum borçlanması da ilave ediliyor. 

Yeni Formül 1261 Gün!

Birden fazla kurumda çalışan kişinin hangi kurumdan emekli olacağı konusu gündeme getiriliyor. Bu noktada iki ayrı işlem bulunuyor. 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olanlar için kural son 7 yıldaki 1.261 gün olarak işletiliyor. Yani siz son 1.261 gün hangi kuruma prim ödemişseniz hizmetlerinizin birleşmesinden sonra o kurumdan emekli oluyorsunuz. 1 Ekim 2008'den sonra sigortalı olanlarda ise hangi kuruma daha çok prim ödenmişse emeklilik de o kurumdan gerçekleşiyor.


1 Ekim 2008 öncesi sigortalıların son 7 yılda çalıştıkları iki kurumun hizmet süreleri eşit ise (1.260 gün) o zaman son çalışılan kurum emeklilikte geçerli oluyor ve maaş buradan bağlanıyor.

Bir örnekle anlatalım. Bay A 02.10.1997 tarihinde Bağ-Kur'lu (4B) olarak ilk kez sigortasını yaptırdı. 10 yıl sonra işyerini kapatan Bay A 2007 yılından sonra bir firmada SSK'lı (4A) olarak çalışmaya başladı. Emeklilik zamanı gelen Bay A hizmet birleştirmesi yaptı. Bay A'nın emekli olacağı kurum son 7 yıldaki çalışmalarından bulunuyor. Buna göre son 7 yıl en az 3.5 yılı SSK'lı olan Bay A'nın emekliliği SSK'ya göre yapılıyor.

Ne Zaman Yapılmalı? Nasıl Yapılmalı

Birden fazla kurumda çalışanlar hemen hizmet birleştirmesi yapması gerekiyor. Emeklilik dönemi gelmeden önce SGK'ya başvurarak işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Başvurular yazılı olması gerekiyor. 

En önemli etken Memurlar!

Memurların hizmet birleştirmesi yapmaları daha farklı avantajlar sağlıyor. 1 Ekim 2008 öncesi hizmetleriyle emekli aylığı esas teşkil eden derece ve kademeleri yükseltilebiliyor. Böylece maaşlarda artıyor.

Maaşları da Artırıyor

Emekli maaşı hesabında Bağ-Kur yerine SSK'dan emekli olmak daha avantajlı. SSK'dan emekli olma imkanınız varsa; isteğe bağlı sigorta, tarım SSK, tarım Bağ-Kur, zorunlu Bağ- Kur seçeneklerini ikinci planda tutun. 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olanlarda hangi kurumdan emekli olunacağının belirlenmesi için son 7 yıldaki çalışmalara bakılır. Yani SSK'dan emekli olmak için son 3.5 yıl SSK'lı olmak ya da 7 yıl içinde 3.5 yılı aşan süre SSK'lı olmak gerekiyor. SSK'dan emeklilik hem daha erken emekli olma hem de daha yüksek maaş alma imkanı sunuyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR