Boris Johnson kimdir? Türk mü İngiltere'nin yeni başbakanı kim

İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson oldu. Başbakan Boris Johnson Türkiye'de kullanıcılar tarafından araştırılmaya başlandı. Boris Johnson Kimdir? Türk mü Osmanlı torunu mu Boris Johnson hayatı merak ediliyor. İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson kimdir? Sizler için hazırladık...

Boris Johnson kimdir? Türk mü İngiltere'nin yeni başbakanı kim
Yayın Tarihi: 23.07.2019 14:33:00

Boris Johnson, İngiltere'nin yeni Başbakanı seçildi. Kendine has tavrı ve davranışlarıyla dikkat çeken Boris Johnson, Türkiye'den kullanıcılar tarafından da merak edildi. Boris Johnson Türk mü Osmanlı torunu mu? Boris Johnson kimdir? Soruları araştırılmaya başlandı. 

Boris Johnson Kimdir? Türk mü Osmanlı mı? Yeni İngiltere Başbakanı

Theresa May'in ardından İngiltere Başbakanı seçilen eski İngiltere Dışişleri Bakanlığı da yapan Boris Johnson, Osmanlı'nın son dönemlerinde İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı yapmış Ali Kemal Bey'in öz torunu olan Stanley Johanson'un oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Anlayacağınız, Boris Johnson'un kökeni Osmanlı'ya dayanmaktadır. 


İngiltere'de Dışişleri Bakanlığı da yapan Boris Johnson, Londra Belediye Başkanlığı da yapmıştı. Oxford Üniversitesi'nden mezun olup The Times ile iş hayatına atılan Johnson, editör asistanı olarak The Daily Telegraph gazetesinde de görev aldı. 2001 İngiltere Genel seçimlerinde Avam kamarasına seçildi. 

İngiltere Muhafazakâr Parti'nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçildi ve 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. 13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron'un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi. 

Boris Johnson Yeni İngiltere Başbakanı Seçildi 

İngiltere'de gözyaşlarıyla Başbakanlık koltuğunu terk eden Theresa May'in yerine Başbakan, Boris Johnson oldu. Brexit konusunda AB ile bir türlü uzlaşamayan ve halkla yapılan referandumlarda bir türlü istenilen sonuca ulaşamayan İngiltere'de zor bir süreç Boris Johnson'u bekliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR