Bir yıldız daha kaydı! Yeşilçam'ın usta oyuncusu vefat etti

10 Eylül salı sabahı sanat camiası ve tüm Türkiye için üzücü bir haberle başladı. Yeşilçam'ın emektar oyuncusu, usta sanatçı Süleyman Turan 83 yaşında Kadıköy'de yalnız yaşadığını evinde ölü bulundu.Haberi alan internet kullancıları ise Süleyman Turan kimdir? Süleyman Turan ne zaman öldü? Neden öldü

Bir yıldız daha kaydı! Yeşilçam'ın usta oyuncusu vefat etti
Yayın Tarihi: 10.09.2019 15:30:00

Yeşilçam usta bir oyuncusunu daha kaybetti. Sanat özellikle sinema dünyasının emektar oyuncusu Süleyman Turan hayatını kaybetti. 83 yaşındaki Turan Kadıköy'de bugün yalnız yaşandığı evinde ölü bulundu. Hal böyle olunca usta sanatçıyı seven sevmeyen herkes Süleyman Turan kimdir? Süleyman Turan ne zaman öldü? Neden öldü? Cenazesi ne zaman? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. 

SÜLEYMAN TURAN 2 GÜN ÖNCE ÖLMÜŞ

Ünlü oyuncunun ölümünün ardından acı gerçek ortaya çıktı. Süleyman Turan'ın iki gündür kapısındaki gazeteleri almamasından şüphelenen komşuları polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler çilingir eşliğinde içeri girerken, usta oyuncunun cansız bedeniyle karşılaştılar.

Böylelikle Süleyman Turan'ın 2 gün önce kalp krizi geçirerek öldüğü ortaya çıktı. 



CENAZE TÖRENİ YARIN YAPILACAK

Cenazenin yarın öğle namazında Şakirin Camii'nde kaldırılacağı açıklanırken, Süleyman Turan'ın naaşı Kalamış Mezarlığı'na gömülecek. 


Kalamış aşığı olan Süleyman Turan yakın dostlarına her zaman “Ben Kalamış aşığıyım beni Kalamış’a gömün” dediği ortaya çıktı. 



SÜLEYMAN TURAN KİMDİR?

Süleyman Turan, 19 Kasım 1936 tarihinde İstanbul Kadıköy'de doğdu. İlk, ortaokul ve liseyi Kadıköy'de bitirdi. Daha küçük yaşlarda sanata olan ilgisiyle halkevlerine gitti. İstanbul Üniversitesi İngiliz Filolojisi bölümüne giren Turan, 3. sınıfta okulu bırakmak zorunda kalmış.

1963 yılında Ses dergisinin yarışmasıyla sanat dünyasına adım atan Süleyman Turan, genellikle esas oğlanın sadık dostu rolüyle sevecen tiplerin aranan ismi oldu. Birçok sinema filmi ve dizide rol alan usta oyuncu, üç film senaryosu yazmıştır. Bunlar; Dönme Dolap (Sinema Filmi)1983, Baş Belası (Sinema Filmi)1982, Sevgili Dayım (Sinema Filmi)1977 filmleridir. İlk filmi Sayın Bayan'dır. 

Öte yandan sanat yaşamına tiyatro ile başlayan Süleyman Turan, bir dönem dergi ressamlığı yaptı. Oynadığı filmler dışında uzun süre resim ve karikatürle de uğraşan Turan'ın çizimleri Akbaba dergisinde yayınlandı. Afişler, kitap kapakları, ve senaryosunu da yazdığı çizgi roman ressamlığı yaptı.

Süleyman Turan'a Allah'tan rahmet, sevenlerineve ailesine baş sağlığı diliyoruz. Işıklar içinde uyusun...




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR