Bankada parası olanlar için üzücü haber geldi! 10 bin kişinin bankadaki parası çalındı! Hemen bu uygulamayı kontrol edin!
Son zamanlar da en çok gündemde bulunan ve pek çok vatandaşımız tarafından e haciz araştırmaları sürdürülmesi ile birlikte milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren konular arasında bulunmaktadır. E Haciz uygulanmaya başlanmasıyla birlikte milyonlarca vatandaşımız yasal takibe girerek zorlu
Son zamanlar da en çok gündemde bulunan ve pek çok vatandaşımız tarafından e haciz araştırmaları sürdürülmesi ile birlikte milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren konular arasında bulunmaktadır. E Haciz uygulanmaya başlanmasıyla birlikte milyonlarca vatandaşımız yasal takibe girerek zorlu bir süreç içerisinde bulunmaktadırlar.
Devlet kurumları tarafından belirlenmesiyle beraber maliye bakanlığı tarafından ödenmemiş borçlar kapsamında mevcut hesaplar içerisinde bulunan e haciz işlemleri uygulanmaktadır. Bu kapsam doğrultusunda borçlu olan bireyler ödeme miktarları banka hesaplarında paraya bloke konulması sebep olunmaktadır. Haciz işlemlerine konu olan borçların 15 gün içerisinde ödenmesi ile birlikte icra işlemlerinin iptal olmasına sebep olunmaktadır. Böylelikle en az yüzde 20’sini ödemeniz durumunda taksitlendirme fırsatları sunulmaktadır.
E HACİZ UYGULAMASI NEDİR?
E Haciz işlemleri günümüze elektronik haciz olarak bilinmesiyle birlikte devlete olan borçlarınız için uygulanan haciz sistemi olarak bilinmektedir. Böylelikle maaşınıza ya da banka hesaplarınıza herhangi bir şekilde haciz uygulanması da ön görülmektedir. Altın, Hisse senedi, para, fon gibi banka ortamında bulundurulan herhangi bir yatırımların bu vasıta ile el konulması anlamına gelmesi ile dikkatleri üzerine çekmektedir.
Haciz işlemleri için uygulanması ön görülen trafik ceza borçları motorlu taşıt vergileri, kira gelir vergisine tabii tutulan borçlar ve maliye borçları gibi pek çok uygulama ile dikkatler üzerine çekilmektedir. E devlet ve GİB internet sistemleri üzerinden bu işlemleri öğrenme olanağına sahip olabilirsiniz.
E HACİZ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?
Şimdi, banka hesaplarına uygulanan elektronik haciz sorgulamasının nasıl yapıldığını ve sırasıyla anlatmaya çalışalım. Öncelikle (https://www.turkiye.gov.tr/gib-intvrg-banka-hesaplarina-uygulanan-elektronik-haciz-sorgulama) linkine tıklayın. Açılan sayfada Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna basın. Yine açılan sayfada TC Kimlik numaranızı ve e Devlet şifrenizi yazdıktan sonra "Devam" butonuna tıklayın. Bu işlemlerin ardından açılan sayfadaki
"Uygulamaya Git" butonuna basınız.
Açılan sayfada banka hesaplarınıza uygulanmış olan haciz işlemlerini sorgulayabilirsiniz. Eğer sorgulama ekranında; adınıza veya size ait her hangi bir banka hesabına haciz yoksa "ADINIZA DÜZENLENMİŞ AKTİF HACİZ BİLDİRİSİ BİLGİSİ BULUNMAMAKTADIR. " uyarısını göreceksiniz. Bu, herhangi bir haciz yok anlamındadır.
DEVLETE AİT BORÇLARINIZI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ!
E Devlet üzerinden yapacağınız sorgulamaların sadece devlete olan borçları kapsadığını unutmamanız gerekmektedir. Bu kapsam doğrultusunda haciz sorgulamaları sadece maliye bakanlığı tarafından belirlenen borçları kapsaması ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Üzerinizde herhangi bir haciz olup olmadığını anlamak için aynı zamanda banka hesaplarınızı kontrol etme olanağına sahip olabilir ya da banka müşteri hizmetleri arayarak da bunu sorgulatma fırsatını elde edebilirsiniz. Aynı zamanda unutulmamalıdır ki haciz işlemleri e devlet üzerinden sorgulanması ön görülmeyen önemli unsurlar arasında bulunmaktadır.
HABERİ PAYLAŞ