Banka Krizinin Ardından Yatırımcılar Bitcoin ve  Bu Altcoin’e Akın Ederken, Borsalardan da Kaçırıyor!

Banka Krizinin Ardından Yatırımcılar Bitcoin ve  Bu Altcoin’e Akın Ederken, Borsalardan da Kaçırıyor!

Banka Krizinin Ardından Yatırımcılar Bitcoin ve  Bu Altcoin’e Akın Ederken, Borsalardan da Kaçırıyor!
Yayın Tarihi: 21.03.2023 11:49:00

ABD’nin önde gelen kuruluşlarından silikon vadisi bankasının iflas haberinden sonra bankaların sahip olduğu mevduat finanslarıyla durumu çözüme kavuşturmak için alternatif yolar aranmaya başlandı. Çözüm yolu olarak bitcoi1n, etherium ve kripto para gibi sanal yatırımına yönelme çalışmaları hızla sürüyor.

Silikon Vadisi Bankasının iflas haberinin ardından ekonomik çöküntü içerisinde olan İsviçre bankası Credit suisse haberi gecikmedi. Bankaların finans dinamiklerindeki zor koşullardan dolayı daha fazla banka ve kurumları riske atmamak adına dibe çöken ekonomik durumu toparlayabilmek için bitcoin, etherium ve kripto paralara yönelim artmaya başladı.


Glassnode’un yayınlamış olduğu durum raporlarında gidişatın kötüye gitiği açıkça görülüyor. Üst üste yaşanan banka krizlerinin ardından bitcoin ve altcoinlere yönelim artarken borsa ve döviz kurlarının dalgalı hareketlerinden kaçışlar başladı.

Yatırımcılar BTC ve ETH’lerini Kendi Gözetimlerindeki Cüzdanlara Çekiyor

Glassnode haftalık olarak sunduğu haber yayınında kripto veri analizi raporlarında yaşanan çöküntüyü gözler önüne seriyor. Kripto borsası olarak bitcoin ve etherium gibi sanal madenlerde ciddi bir çöküş  yaşanmaya başlandı. Yatırımcıların artık kripto paralara yöneldiği ve bankalardaki mevduat hesaplarını bu sisteme aktardıkları görülünce bankadaki mevduatlarını gözetim altında tutmak istedikleri açıkça belli oluyor.

Gündemin en önemli konusu haline gelen kripto para FTX’in çöküşüyle eş değer olan Silikon vadisi bankası krizine tepki  olarak bitcoinlerin %0,144’ünün ve diğer etheirumların %0,325’in borsadan çekildiği görülüyor. Ayıca bu rakamların kripto paraya olan güveni gözle görrülür şekilde görülmesini sağladığını Glassnode ekibi tarafından açıklandı.

Kripto paraya ve bitcoin etherium altcoin gibi madenlere yatırım yapılmasının mevduat sahipleri tarafından bankadan daha güvenli hale geldiğini gördüğünü açıklamalarına ekledi.

Bitcoin ve Ethereum’daki Son Durum

Kripto veri platformu CoinMarketCap yani kripto veri platformunun açıklamış olduğu bitcoin verilerine göre,  gün içerisinde kaydedilen  yüzde 0,57 düşüş itibariyle 22 bin 797 dolardan işlem yapıldığı  görüyor. Aynı zamanda  en büyük altcoinlerden biri olan  Ethereum, gün içerisinde  yüzde 1,67 düşüşle bin 655 dolardan satış kurlarında yerini aldığı görülüyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR