Anne ve baba adaylarına binlerce TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın

Genç nüfus her gün artış gösteriyor, dünyanın en genç ülkelerinden bir tanesi olan Türkiye, yeni doğan bebekler için annelere verilmek üzere para yardımı yapıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına dağıtılmak üzere ciddi bir çocuk parası bütçesi

Anne ve baba adaylarına binlerce TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın
Yayın Tarihi: 12.10.2020 22:23:00

Genç nüfus her gün artış gösteriyor, dünyanın en genç ülkelerinden bir tanesi olan Türkiye, yeni doğan bebekler için annelere verilmek üzere para yardımı yapıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına dağıtılmak üzere ciddi bir çocuk parası bütçesi ayırdı. Proje kapsamında yürütülecek olan yardım tamamen kamuoyundan saklı ve tamamen ihtiyaç sahiplerine yönelik olacak. Kamuoyundan saklanması ile beraber sadece gerçek manada ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Ama haber merkezimizin edindiği istihbarata göre kamuoyundan saklanması biraz zor olacak. Çocuk sayısına göre bir defaya mahsus olmak üzere çocuk doğum parası veriliyor. Yeni doğan bebeklerin en temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve yeni doğmuş bebeklerin mağdur edilmemesi amacıyla başlatılan bu yardım kampanyası ile alakalı tüm ayrıntılar…

Devletimiz yeni doğmuş olan tüm bebekler için kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Bir bebeğin doğumundan itibaren 5 yıl içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından çocuk doğum parasının alınması gerekiyor. Anne ya da babanın bizzat başvuru yapması gerekiyor. Her bebek için ayrı ayrı yardım ödemeleri yapılıyor. Her bebek için özel olarak sunulan bu haktan yararlanmak için vatandaşlar araştırmalarını hızlandırdı. Peki, çocuk parası nedir? Kimler alabilir? Halk arasında çocuk parası olarak bilinen doğum yardımının kapsamını ve başvuru şartlarını haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

ÇOCUK DOĞUM PARASINI KİMLER ALABİLİR?

Çocuk doğum parası genel itibari ile 15 Mayıs 2015 tarihinde başlatıldı. 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren canlı olarak doğumu gerçekleşmiş her bebek için ödemeler yapılıyor. Ancak bu ödemeler bir kereliğe mahsus olmak üzere yapılıyor. Yeni bebeği doğmuş ve ilk defa başvuru yapacak olan vatandaşlarımızın, çocuğun kimliğinin çıkartılması gerektiğini bilmelidir. Çocuk doğum parasını alabilmek için kimlik çıkartıldıktan sonra her Kaymakamlık çevresinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bizzat başvuru yapılması gerekiyor.

ÇOCUK DOĞUM PARASINDAN YARARLANABİLMEK İÇİN NELER GEREKİR?


Çocuk doğum parasından faydalanabilmek için öncelikle çocuğun doğum tarihinin ispatlanması gerekir. Yani çocuğun kimliğinin çıkartılmış olması veya hastaneden alınacak olan doğum kartına ihtiyaç vardır. Bu para 5 yıl içerisinde alınabilir o sebeple kimlik kartı çıkartıldıktan sonra başvuru yapılması daha makul olacaktır. Çocuk doğar doğmaz KPS yani Kimlik Paylaşım Sistemi’ne yeni doğmuş olan çocuğun kaydının yapılması gerekir. Bu yasal bir zorunluluk olduğu gibi çocuk doğum parasını almak için önemli bir ayrıntıdır.

DOĞUM PARASI İLE SÜT PARASI BERABER ALINABİLİR Mİ?

Çocuk doğum parasını alırken beraberinde süt parası alma hakkınız var, bu nedenle doğum parasını alırken mutlaka süt parasını da talep edin. Bazı SYDV’ler çocuk doğum parasını verirken süt parasını alabileceğinizden bahsetmeyebilir. İlgili gişe memuru size bundan bahsetmezse mutlaka kendisine süt parasını istediğinizi belirtin.

ÇOCUK DOĞUM PARASI VE SÜT PARASI NEREDEN ALINIR?

Çocuk doğum parası ve süt parası her Kaymakamlık çevresinde veya içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından alınır. Bu vakıf Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı yardım kuruluşudur. Yapılan bu yardımların tamamı devletin hazinesinden ve bütçesinden ayrılır. Başvuru yapacak olan kişilerin eğer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının nerede olduğunu bilmiyorlarsa öncelikle Kaymakamlık aranarak sorulabilir. En net bilgiyi, ulaşım bilgilerini ve telefon bilgilerini Kaymakamlıklarınızdan alabilirsiniz.
 
 
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR