Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu birleşecek mi? Abdullah Gül hangi cephede

Ali Babacan'ın AK Parti kuruculuğundan istifasının ardından gözler yeni partiye çevrildi. Ali Babacan'ın kuracağı yeni partide kimler olacak? Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu da yeni partide yer alacak mı? Ali Babacan'ın istifasının ardından siyasetin gündemi bir anda değişti!

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu birleşecek mi? Abdullah Gül hangi cephede
Yayın Tarihi: 8.07.2019 13:36:00

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yeni siyasi parti çalışmaları yaptığı iddia edilen ve artık iyiden iyiye yeni parti için çalışan eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, AK Parti'den istifa etti. Ali Babacan'ın AK Parti'den istifasının ardından siyasetin gündemi bir anda değişti! Siyasi gündem, yeni parti çalışmalarına çevrildi.

Geçmişte AK Parti'de Ekonomi Bakanlığı yapan Ali Babacan, son dönemde yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmelerin ardından AK Parti dışında yeni bir siyasi parti oluşturmak için kolları sıvadı. AK Parti'nin eski isimleriyle sürekli toplantılar gerçekleştiren Babacan'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yeni parti çalışmalarına hız kazandırdığı öğrenildi.

Ali Babacan, 2001 yılında kurulan AK Parti'nin kurucuları arasında yer alıyordu. İstifa mektubunu AK Parti'ye ulaştıran Ali Babacan, AK Parti Kuruculuğundan istifa etmiş oldu. İstifanın ardından Ali Babacan'ın yeni partisinin detayları merak edilmeye başlandı.


ALİ BABACAN'IN YENİ PARTİSİNDE KİMLER OLACAK?

Abdullah Gül ile yola çıkan Ali Babacan'ın yeni partide Abdullah Davutoğlu'nu da görmek istediği ancak Gül'ün Davutoğlu'nu partide istemediği iddia ediliyor. Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın aynı safta yer aldığı ancak Davutoğlu'nun ayrı bir kampanya yürüttüğü konuşuluyor.

Ali Babacan ve Abdullah Gül'ün kuracağı yeni partide, AK Parti camiasından tanıdık birçok ismin de yer alacağı konuşuluyor. Ali Babacan ve Abdullah Gül'ün, bu istifanın ardından önümüzdeki günlerde çalışmalarını daha da yoğun şekilde sürdürerek kısa sürede yeni bir siyasi partiyi siyasetin gündemine getirmesi bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR