Aldous Huxley’nin bilimkurgu klasiği Cesur Yeni Dünya dizi oluyor! Dizi 1. sezon onayını aldı

Aldous Huxley’nin bilimkurgu klasiğinden televizyona uyarlanan Cesur Yeni Dünya dizisi USA Network’ten ilk sezon onayını aldı. İşte Cesur Yeni Dünya dizisinin detayları...

Aldous Huxley’nin bilimkurgu klasiği Cesur Yeni Dünya dizi oluyor! Dizi 1. sezon onayını aldı
Yayın Tarihi: 15.02.2019 13:41:00

Aldous Huxley’nin bilimkurgu klasiğinden televizyona uyarlanan Cesur Yeni Dünya dizisi ilk sezon onayını aldı. Cesur Yeni Dünya dizisinin senaryosunu kaleme alacak isimler arasında çizgi roman dünyasının önemli yazarlarından Grant Morrison da yer alıyor.

Aldous Huxley'nin 1932 yılında yayınlanan Cesur Yeni Dünya romanı; sınıf ayrımının hüküm sürdüğü bir dünyada, gelişen teknolojinin insanlar üzerindeki etkisini sarsıcı bir şekilde ele alan yapısıyla çok beğenilmişti. Kendisinden sonra gelen birçok yazara ilham kaynağı olan Cesur Yeni Dünya romanı, günümüz dünyasına dair yaptığı eleştirilerle klasik distopyalar arasına girmeyi başardı.

Edebiyat dünyasının unutulmayan eserleri arasında yer alan Cesur Yeni Dünya romanı, daha önce 1980 ve 1998 yapımı filmler ile ekranlara taşınmıştı. Cesur Yeni Dünya, uzun bir aradan sonra televizyon dizisi olarak ekranlara geri dönüyor.


Aslında Cesur Yeni Dünya dizisi için ilk adımlar 2015 yılında atılmış ve dizinin Syfy kanalında yayınlanması planlanmıştı. Ancak yapım aşamasındaki aksaklıklar,  Cesur Yeni Dünya dizisinin dört yıl sonra hayata geçirilmesine neden oldu.

Cesur Yeni Dünya dizisini SyFy’dan devralan USA Network, diziye ilk sezon onayını verdi. Dizinin senaryosunu çizgi roman dünyasının önemli isimlerinden Grant Morrison, Crank filmleriyle tanınan Brian Taylor ve daha önce The Killing, Strange Angel, Homecoming gibi dizilerin senarist ekibinde yer alan David Wiener kaleme alacak. 

 Cesur Yeni Dünya'nın pilot bölümünü Black Mirror’ın en sevilen bölümlerinden San Junipero’nun yönetmeni olarak adını duyuran Owen Harris yönetecek. İlk sezonu 10 bölümden oluşan Cesur Yeni Dünya dizisinin yayın tarihi ve oyuncu kadrosu ne yazık ki henüz belli değil.

Merakla beklediğimiz Cesur Yeni Dünya dizisiyle ilgili yeni gelişmeleri Boxer'dan takip edebilirsiniz.



 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR