Ağustos aile destek ödemesine EKSTRA ZAM! Detaylar belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dakika duyurdu. Ağustos ayı Aile Destek ödemesine ekstra zam geldi. Zamlı ödeme tarihleri açıklandı.

Ağustos aile destek ödemesine EKSTRA ZAM! Detaylar belli oldu
Yayın Tarihi: 19.08.2023 10:15:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi haneleri için yardım kalemleri her geçen gün büyümeye devam ediyor. Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Geçtiğimiz günlerde milyonlarca ailenin yüzünü güldürecek önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Aile Destek paketi uzadı. Ayrıca aile destek yardımı ile ilgili zam açıklaması da geldi. Peki aile destek ödemesi ekstra zam ne kadar oldu? Ağustos ayı aile destek yardımı ne kadar oldu?

AİLE DESTEK ÖDEMESİ AĞUSTOS AYI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahir Özdemir Göktaş vatandaşa müjdeli haberleri vermeye devam ediyor. Bakanlık tarafından Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere çeşitli kalemlerde sosyal yardım imkanı sunuluyor. Bu yardımlardan biri de milyonlarca ailenin yararlandığı Aile Destek paketi yardımı. İlk etapta 1 yıllığına başlatılan aile destek ödemesi uzatılmıştı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bir yıl daha Aile Destek paketi yardımı yapılacağını duyurmuştu.

Aile yardımı Şimdi de zam müjdesi ile gündeme geldi. Ağustos ayı aile destek ödemeleri zamlı olarak hesaplara geçiyor. Bakanlıktan verilen son dakika bilgisine göre aile destek yardımı gelir kriterine ve gelir durumuna göre 875 TL arttırıldı.




SYDV VE E-DEVLET'TEN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan aile destek ödemesi için başvurular sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile e-devlet üzerinden yapılıyor. T.C kimlik numarası ve şifrenizle birlikte e-devlet girişi yaptıktan sonra Hızlı ve kolay başvuru yapabilirsiniz. Aile Destek paketi ödemesi için gelir kriterine uygun olmak gerekiyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin hiçbirinden az olması halinde aile yardımı onaylanıyor.

Aile yardımı ödemesinden şu anda 4 milyona yakın hane faydalanıyor. 1 yıl süreliğine verilen aile yardımına Tek seferlik başvuru yapanlar 12 ay boyunca ödeme almaya devam edebiliyor.

AİLE YARDIMI NE ZAMAN ÖDENİYOR?

Türkiye Aile Destek paketi yardımı her ayın 15'i ile 30'u arasında hak sahibi vatandaşların hesaplarına geçiyor. Ağustos ayında zamlı ödemeleri için tarihlerde belli oldu.org 15 Ağustos'ta başlayan aile yardımı ödemeleri 30 Ağustos tarihine kadar devam edecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR