Af yasası çıkıyor Af yasası için kritik tarih belli oldu

Gündemden düşmeyen konulardan birisi olan Af yasası sonunda çıkıyor mu? Af yasası ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Ceza infaz yasasında değişikliğe kesin gözüyle bakılırken Af yasasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı! Af yasası için kritik tarih belli oldu!

Af yasası çıkıyor Af yasası için kritik tarih belli oldu
Yayın Tarihi: 7.09.2019 12:18:00

Aylar öncesinde çıkması beklenen Af yasasıyla ilgili flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ceza İnfaz düzenlemeleriyle ilgili TBMM'yi işaret etmesinin ardından gözler Af yasasına da çevrildi. Af yasası çıkacak mı ne zaman çıkacak? Cezaevinde tutuklu bulunan binlerce mahkum ve aileleri, Af yasası için son gelişmeleri araştırmaya başladı. Af yasasında son dakika! Af yasası için kritik tarih belli oldu! 

Af Yasası Çıkacak mı? Af Yasası'nda Son Dakika 

Cezaevinde bulunan binlerce mahkum ve aileleri, af yasasını araştırmaya başladı. Af yasasıyla ilgili ilk adım, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından atılmıştı. Yerel seçim döneminde Af yasasını gündeme getiren MHP, AK Parti ile Cumhur İttifakı çerçevesinde bu yasayı çıkarmak için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ceza infaz düzenlemeleriyle ilgili açıklamalarının ardından Af yasası tekrar gündemin başlı konuları arasında yer almaya başladı. 

Af Yasası Tarih Belli Oldu mu? Kritik Gün...

Af yasasının çıkarılmasıyla ilgili kritik tarih 1 Ekim 2019! 1 Ekim günü yeni başlayacak yasama döneminde TBMM faaliyete geçecek.  Af yasasının da TBMM'nin yeni döneminin açılmasıyla gündeme gelmesi bekleniyor. Af yasasının, Ceza İnfaz Düzenlemesi adıyla TBMM Genel Kuruluna getirilip milletvekillerince yeterli çoğunlukla kabul edilmesi bekleniyor. 


Af Yasası Kimleri Kapsayacak? Hangi Suçlar Affedilecek?

Af yasası Terör, insan öldürme ve uyuşturucu ile bir takım suçları kapsamayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada MHP'nin Af meselesini gündeme getirmesine "Kusura bakmayın, herkesi serbest bırakmak gibi bir şey olmaz. Bırakılması gerekenler noktasında Adalet Bakanlığımızın çalışması var. İnşallah bu çalışma neticesinde bırakılabilecek olanları, dediğim gibi inşallah seçimlerden sonra Meclis açıldığında tekrar oralarda bunlar görüşülecek." yanıtını vermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da işaret ettiği üzere terör suçluları, uyuşturucu satıcıları, insan öldürenler ve çocuk istismarcıları, Af yasasından faydalanamayacak. Bunun dışında 'Adi' suçlular için Af yasasının kapsamının ne olacağı, yapılacak çalışmanın sonunda ortaya net biçimde konacak.

Adalet Bakanlığı Ceza İndirimi Çalışması Yapıyor 

Adalet Bakanlığı, ceza indirimi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonucunda kanun teklifi, TBMM'ye gelecek ardından komisyonlarda görüşülüp Genel Kurul'a intikal ettirilecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR