Adil Gür 23 Haziran İstanbul Seçim anketi yayınladı işte sonuçlar

31 Mart sonuçlarını bilen A&G Araştırma şirketi sahibi Adil Gür 23 Haziran İstanbul seçim anketini açıkladı! 23 Haziran İstanbul seçimi Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu kazanacak?

Adil Gür 23 Haziran İstanbul Seçim anketi yayınladı işte sonuçlar
Yayın Tarihi: 28.05.2019 14:24:00

23 Haziran günü İstanbul tekrar seçime gidecek! YSK'nın seçimin tekrarı yönünde aldığı kararın ardından gözler tekrar sandığa çevrildi. 13 bin oy farkla Binali Yıldırım'ın önünde yüzdelik puanlarla Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını gecikmeli de olsa almış ancak daha sonra YSK, seçimleri sandık başkanlarının "kamu görevlisi olmayanlardan" teşekkül etmesi ve bir takım usulsüzlükler nedeniyle 200 sayfalık gerekçeli kararla iptal etmişti.  İstanbullular Belediye başkanını seçmek için 23 Haziran'da tekrar sandık başına gidecek.

Artık 1 aydan az bir süre kala 23 Haziran seçim anketleri de birer birer açıklanmaya başladı! 31 Mart yerel seçimleri öncesi yayınladığı anketle en yakın sonuca ulaşan ve seçim sonuçlarını doğru bilen A&G Araştırma şirketi (Adil Gür) 23 Haziran seçim anket sonuçlarını da açıkladı! A&G Seçim araştırma şirketi başkanı Adil Gür, 23 Haziran seçim anketlerini resmen açıkladı. 

23 HAZİRAN ADİL GÜR SEÇİM ANKET SONUÇLARINDA KİM ÖNDE?


Habertürk ekranlarında Veysi Ateş'in konuğu olan Adil Gür, 23 Haziran seçimleri öncesi 3 adet anket yaptıklarını ve bu anketler neticesinde birçok sağlıklı veriye ulaştıklarını aktardı. Adil Gür, 23 Haziran seçimlerinde HDP oylarının belirleyici olacağını da aktardı! YSK'nın seçim iptal kararıyla ilgili anket yaptıklarını da anlatan Adil Gür, seçmenin %25'lik kısmının YSK'nın kararını anlamadığını ifade etti. 

Binali Yıldırım'a oy verme gerekçelerinde "beka" meselesi, ekonomik gidişat öne geçerken Ekrem İmamoğlu'na oy verdim veyahut vereceğim diyenler de genel olarak ekonomi, çarşı pazar fiyatları ile kutuplaşma ortamından dolayı bu kararı verdiğini belirtiyor. 

SAADETLİLER YILDIRIM MI İMAMOĞLU MU DİYECEK?

Saadet Partisi ile ilgili soruya da cevap veren Adil Gür sözlerini şöyle sürdürdü: Şayet kendi adaylarıyla seçime katılmamış olsalardı seçmenlerin çoğu AK Parti adayını oy verirdi ya da sandığa gitmezdi. İmamoğlu’na oy verecek Saadet Partisi seçmeni sayıca az olacaktı.

İMAMOĞLU'NUN İŞİ ARTIK DAHA KOLAY.

Ekrem İmamoğlu'nun anket sonuçlarında bir tık daha öne geçtiğini aktaran Adil Gür, artık İmamoğlu'nun 31 Mart'takinin aksine daha kolay ve daha net bir farkla Belediye Başkanı seçileceğini de aktardı. Öyle ki yapılan 3 ankette de Ekrem İmamoğlu'nun daha çok oy potansiyeline ulaştığı gözlendi. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR