A Millilerin 2022 Dünya Kupası’nda Hangi Torbada Yer Alacağı Belli Oldu! Muhtemel Rakiplerimiz Kimler Olacak?

A Milli Futbol Takımımız 2022 Dünya Kupası’nda hangi torbada yer alacak? Muhtemel rakiplerimiz kimler olacak? İşte ayrıntılar…

A Millilerin 2022 Dünya Kupası’nda Hangi Torbada Yer Alacağı Belli Oldu! Muhtemel Rakiplerimiz Kimler Olacak?
Yayın Tarihi: 17.11.2020 16:00:00

A Milli Futbol Takımımız 2022 Dünya Kupası’nda hangi torbada yer alacak? Muhtemel rakiplerimiz kimler olacak? İşte ayrıntılar…

Rusya'yı 3-2 mağlup eden A Milli Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası kurasına 2. torbadan girmeyi garantiledi.

Şükrü Saraçoğlu Stadında konuk ettiği Rusya’yı nefes kesen maçta 3-2’lik skorla mağlup eden A Milli Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası kurasına 2. Torbadan girmeyi garanti altına aldı. Rusya maçı öncesinde 33. Sırada bulunan Ay Yıldızlılarımız, elde ettiği galibiyetin ardından 29. Sıraya yükseldi. 1. Torbada bulunan Belçika, Fransa, İngiltere, Portekiz, İspanya, Hırvatistan, Almanya, Danimarka, İtalya ve Hollanda, Milli Takım'ın muhtemel rakipleri arasında yer aldı. Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne katılacak takımların gruplara ayrılacağı kuralar, 7 Aralık'ta çekilecek. Türkiye 2. grupta yer alacak. İsviçre'nin Zürih kentinde 7 Aralık Pazartesi günü TSİ 19.00'da çevrim içi olarak takip edilecek kura törenine, UEFA üyesi 55 federasyon katılım sağlayacak.


AVRUPADAN 13 TAKIM DÜNYA KUPASINA GİDİYOR

13 takımın Dünya Kupası'nda sahne alacağı Avrupa Elemeleri'ne katılacak olan takımlar, 6'şarlı 5 ve 5'erli 5 gruba ayrılacak. Gruplardaki takımlar, deplasman ve ev maçları olmak üzere birbirleriyle iki kez karşı karşıya gelecek. Bu müsabakalar ise 2021 yılı Mart ve Kasım aylarında gerçekleştirilecek. Gruplarını zirvede bitiren 10 takım direkt olarak Dünya Kupası vizesi alacak. Gruplarını ikinci tamamlayan 10 takım ise play-off maçlarına çıkarak Dünya Kupası katılma biletini almak için karşı karşıya gelecek. Avrupa Elemeleri'nde gruplarını ilk iki arasında tamamlayamayan ancak UEFA Uluslar Ligi 2020-21 sezonunda en fazla puan toplayan iki takım da play-off'larda diğer 10 takıma katılabilecek. Tek maç eleme usulü oynanacak 12 takımlı play-off maçlarının ardından Dünya Kupası finallerine katılacak diğer takımlar da netlik kazanacak.

MACARİSTAN MAÇINI IVAN KRUZLİAK YÖNETECEK

A Millî Takımımızın UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'ta 18 Kasım 2020 Çarşamba günü Macaristan ile Budapeşte’de oynayacağı karşılaşmanın hakemi belli oldu. Puşkaş Arena’da oynanacak ve saat 22.45'te başlayacak karşılaşmayı Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Ivan Kružliak yönetecek. Kružliak'ın yardımcılıklarını Tomaš Somolani ve Branislav Hancko yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Filip Glova olacak.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR