A Milliler, Hırvatistan Karşısında Çok İyi Oynadı

A Millî Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'ta Rusya ve Macaristan'a karşı oynayacağı maçlar öncesinde hazırlık maçında bugün Hırvatistan ile karşı karşıya geldi.

A Milliler, Hırvatistan Karşısında Çok İyi Oynadı
Yayın Tarihi: 12.11.2020 15:00:00

A Millî Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'ta Rusya ve Macaristan'a karşı oynayacağı maçlar öncesinde hazırlık maçında bugün Hırvatistan ile karşı karşıya geldi.

İŞTE MAÇIN GENİŞ ÖZETİ



Türkiye A Milli futbol takımımız Hırvatistan karşısına çıkıyor. Beşiktaş Vodafone Park'ta oynanacak ve saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Slavko Vincic yönetecek. Vincic'in yardımcılıklarını Grega Kordez ve Andraz Kovacic yaparken, karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Matej Jug olacak. Karşılaşma, TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. A Millî Takımımız, Hırvatistan ile bu güne dek dokuz defa karşılaştı. Bu karşılaşmalarda bir defa galip gelen Millî Takımımız, rakibiyle beş defa berabere kaldı, üç defa da mağlup oldu. Millîler Hırvatistan ağlarına 6 gol gönderirken, kalesinde ise 10 gol gördü.

SON ANTRENMANLA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

A Millî Takımımız, yarın akşam Hırvatistan ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Şenol Güneş nezaretinde saat 18.30'dagerçekleştirilen idman ısınma hareketleriyle başladı. Dar alanda pas çalışmasını takiben Hırvatistan maçının taktiği üzerinde duruldu. İtalyan yerel sağlık makamlarının uyguladığı COVID-19 kaynaklı prosedürlerin tamamlanmasını beklemeleri gerektiği için yarın kampa katılmaları planlanan Sassuololu oyuncularımız Kaan Ayhan ve Mert Müldür antrenmanda yer almadı. Ay-Yıldızlılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü nedeniyle, antrenmanın başında üzerinde "Atam İzindeyiz" yazılı pankartı açarak Ulu Önder'i andı. A Millîlerin bu akşamki antrenmanını A Millî Takım'dan Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan da izledi.

ŞENOL GÜNEŞ, ‘HIRVATİSTAN MAÇI CİDDİ BİR HAZIRLIK OLACAK’

A Milli Takımı'mızın Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugün Hırvatistan ile İstanbul'da yapılacak özel maç öncesinde, yeni tip koronavirüs salgını önlemleri kapsamında çevrim içi gerçekleştirilen basın toplantısında, açıklamalarda bulundu. Şenol Güneş, basın toplantısına 10 Kasım'la ilgili olarak, "Bugün sabah Atamızla ilgili saygı duruşunda bulunduk. Unutmadık, unutmayacağız. Gösterdiği yolda, doğru bir şekilde ülkemiz için gitmeye devam edeceğiz. Oyuncularımızın hepsi gençlik olarak heyecanlı. Her alanda ülkeyi temsilen güzel şeyler sunmak istiyoruz. FIFA sıralamasında, Hırvatistan dokuzuncu. Güçlü ve iyi oyuncuları olan bir takım. Hazırlık maçı olsa da her maçın ayrı önemi var. Daha önce yaptığımız gibi güçlü takımlarla hazırlık maçları yapıyoruz. Kendi oyuncularımız güçlerini görmesini ve belirli bir seviyeye ulaşmalarını istiyoruz. Hazırlık maçını kazandıkça FIFA sıralamasına girerken avantajlar yakalıyorsunuz. Hazırlık maçında da tüm oyuncuları görme şansınız var. Olabildiğince bazı değişiklikler olacaktır. Buraya çağırdığımız oyuncuların bizce farkı yok. Çekirdek kadro oluşturmaya çalışıyoruz ama bunları geçebilecek oyuncuların bu dönemlerde iyi işler yapması gerekiyor. Hırvatistan maçını oynayacak oyunculara söylüyorum çok önemli. Önünüze çıkan duvarı aşmalısınız, aşmadan kimse sizi duvarın üstünden atmaz. Çağırılan kadrodan sağlık sebebiyle Abdülkadir ve Gökhan bizimle olmadı, onun dışında tüm kadro burada. Çağrılması muhtemel oyuncular var. Sakat oyuncuların durumunu değerlendireceğiz. Çağlar'ın oynama durumu zor, Cenk'i değerlendirebiliriz, Burak'ın sakatlığı var. Kenan'ın belinde sorun var. Oynayacak tüm arkadaşların kendi durumlarını görmeleri için böyle ciddi bir ekiple oynamak avantaj."


 ‘ALTAY İZLEDİĞİMİZ BİR OYUNCU’

Teknik Direktör Güneş, milli takıma Gökhan Akkan'ın yerine alınan Altay Bayındır'la ilgili olarak ise, "Altay zaten izlediğimiz bir oyuncu, Ümit Milli Takım'da oynamasını daha çok istiyordum ama Gökhan'ın rahatsızlığı olunca bu maçta çağırdık. Oyundaki duruma göre oyuna koymayı düşünüyorum. Mert'le başlamayacağım, bu maçta Mert'i düşünmüyorum. Uğurcan'la başlayıp tekrar Altay'ı da takıma koyabiliriz" ifadelerini kullandı.

‘ULUSLAR LİGİNİ CİDDİYE ALIYORUZ’

Tecrübeli teknik adam, UEFA Uluslar Ligi formatıyla ilgili; "Uluslar Ligi'nde gruptan çıkabilmek için Rusya ve Macaristan maçlarını kazanmamız gerekiyor. Kabul etmek gerek ki hazırlık maçlarının resmiyete dönmesi gibi oldu. Bir de bir şans verildi 2022 Dünya Kupası'na gitme adına. Her gruptan sonra tüm maçlardan sonra en sonunda 2 takım buradan çıkacak ve Dünya Kupası'na katılma şansını sürdürecek. Bir ciddiyeti olduğunu düşünüyorum. Bazen 7-8 günde 3 maç oynuyorsunuz. Macaristan 3 maç sahasında, Rusya geçende 3 maç sahasındaydı. Bizde öyle olmadı. Genel bir şikayet var. İşin ekonomik konusu futbolda olmalı ama amaç futbol olmalı. Hazırlık maçlarının yerine gelmesi doğru ama üst üste maçlarla oyuncuları yıpratması adına bir sıkıntı var" diye konuştu.

‘HER OYUNCU TAKİBİMİZDE’

Milli takıma gelebilecek tüm oyuncuları takip ettiklerinin altını çizen Şenol Güneş, "Genel kültürün yanında spor kültürünü anlatmaya çalışıyoruz. Bir kimlik oluşturmaya, bir ekol oluşturmaya çalışıyoruz. Kampa gelip sadece maç yapmıyoruz. Toplantılarda onlara güçlü olabilmeyi anlatmaya çalışıyoruz. Özel hayatlarını ve kulüplerindeki hayatlarını denetlemeye çalışıyoruz. Amacımız onları çok güçlü hale getirmek. Yurt dışındaki oyuncularımız sadece kendilerini temsil etmiyor, yeni nesillere örnek oluyor. Çok büyük sorumlulukları var. Takım içinde bu sorumlulukları olan ağabeyler de var. Bu takımın bir iskeleti var. Gökhan Gönül de bizim için çok değerli bir oyuncu. İlk kamp döneminde gelmişti. Çok büyük katkıları oldu. Genç arkadaşlarımız şans bulunca, Gökhan takımında oynuyor ama ihtiyaç olursa niye olmasın ki. Her oyuncuya kapımız açık dedik ama bu her oyuncuyu alacağımız anlamına gelmez. Oyuncunun yeteneği, karakteri güçlü olduğu takdirde gerekirse düşünülür. Yanlış iş yapmayacağız, kamuoyunun beklemediği iş yapmayacağız. Herkesin içine sinen işler yapacağız. Tüm oyuncuların bu ülke için en iyisini yapmasını düşündüğüm için buraya çağırıyorum. Bu tip küçük işlerle takımımıza zarar vermeyi doğru bulmuyorum. Kenarda bekleyen bir oyuncu belki yarın kadroya girecektir. Bu kadroya baktığınız zaman 9 yıl önce Burak ve Caner vardı. Caner, Hırvatistan maçında yedekti yine 11 Kasım'da Hırvatistan'la oynayacağız. O kadrodan iki oyuncu var. Kadro tamamen değişti. Bu olacak. Hepimiz buraya hizmet için geldik, en iyi ve doğrusunu yapacağız. Bu konuya dikkat edersek doğru olur" şeklinde konuştu.

MAÇ SONA ERDİ

Türkiye maçı 3 - 3 beraberlikle tamamladı.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR