5000 TL bayram parası yatacak! TC kimlik ile hemen alınacak!

5000 TL bayram parası yatacak! TC kimlik ile hemen alınacak!

5000 TL bayram parası yatacak! TC kimlik ile hemen alınacak!
Yayın Tarihi: 29.05.2023 22:35:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, güncel duyurusuyla birlikte yeni bir sosyal yardım programını hayata geçiriyor. Mayıs ayının sonuna yaklaşılırken, Haziran ayına ilişkin yardım ve destek ödemeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda, Bakanlık tarafından yapılan son açıklamaya göre, başvuran kişilere T.C. kimlik numaralarının son hanesine bağlı olarak tam 5.000 TL destek ödemesi yapılacak.

Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Başvuru Şartları Neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım almak isteyenler için belirli başvuru şartlarını duyurdu. Aşağıda yer alan şartlara uygun olan vatandaşlar, sosyal destek ödemesinden faydalanabilecekler:

  1. Hane içindeki kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte birinden az olmalıdır.
  2. Başvurular e-devlet veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilebilir.
  3. Haziran ayı için yapılacak yardım ve destek ödemeleri için başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

Çocuk Sahibi Ailelere De Destek Ödemeleri Yapılacak

Bu ödemeler, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine göre değişiklik göstermekte olup 3038 TL ile 5000 TL arasında değişen miktarlarda yapılmaktadır. Yardımlar, çocuk başına verilmekte ve hane içinde eğitim gören her çocuk için başvuru yapılabilmektedir. Bu destek ödemelerinin amacı, çocukların eğitim hayatından kopmamalarını sağlamak ve ailelerin eğitim masraflarına destek olmaktır. Bu nedenle yardıma muhtaç aileler, başvuru yaparak devletten bu destek ödemelerini alabilmektedir.

SED Ödemesi ve Koruma Altındaki Çocuklar

SED ödemesi olarak bilinen bu destek, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra devlet koruması altındaki çocuklara da sağlanmaktadır. Koruma altında olan çocuklar, koruma altından çıksalar bile devlet tarafından SED yardımı ödemesi almaya devam etmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bu yardım programı, ihtiyaç sahibi ailelerin maddi açıdan rahatlamasını ve bayram döneminde ekonomik sıkıntılarla mücadele etmelerini sağlamayı hedeflemektedir. Başvuruların zamanında ve doğru şekilde yapılması önemlidir, böylece hak sahipleri gereken destekten yararlanabilecektir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR