3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak? Tarih Belli Mi? Kapsam Genişletilecek Mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, memur ve emeklileri tarafından merakla beklenen “3600 Ek Gösterge” çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Maliye Bakanı Açıkladı! 3600 Ek Göstergede Son Durum Ne?

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak? Tarih Belli Mi? Kapsam Genişletilecek Mi?
Yayın Tarihi: 6.12.2020 13:36:00

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, memur ve emeklileri tarafından merakla beklenen “3600 Ek Gösterge” çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmelerde milletvekillerinden '3600 Ek Gösterge' çalışmalarının son durumu hakkında soru gelmesi üzerine konuyla ilgili açıklamada bulundu.

'3600 Ek Gösterge'nin belirli bazı yükleri olduğuna dikkat çeken Bakan Elvan,  "Bakanlıktaki arkadaşlarımız ile Çalışma Bakanlığı'nın '3600 Ek Gösterge' konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bunun belirli bir yükü söz konusu" ifadelerini kullandı.

SENDİKALARDAN KAPSAMIN GENİŞLMESİNE YÖNELİK TALEP VAR


Diğer yandan polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini ve bu mesleklerden emekli olan vatandaşlara uygulanması beklenen düzenlemenin kapsamının genişletilmesi yönünde memur sendikaları tarafından yoğun talep geliyor. Sendikalar düzenlemenin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesini istiyor.

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olmasını sağlıyor.

3600 EK GÖSTERGE HANGİ MEMURLARI KAPSIYOR?

Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerini kapsaması beklenen düzenlemeyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli yeniden belirlenecek. Ek göstergenin 3600'e çıkarılmasıyla memurların emekli aylıkları ve ikramiyeleri yükselecek.

3600 Ek Göstergenin hayata geçmesiyle yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanması bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR