25 yıl evli olan ev hanımlarına Erken Emeklilik duyurusu!

25 yıl evli olan ev hanımlarına Erken Emeklilik duyurusu!

25 yıl evli olan ev hanımlarına Erken Emeklilik duyurusu!
Yayın Tarihi: 1.12.2023 18:30:00

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, evliliklerini en az 25 yıl süresince sürdüren fedakâr ev hanımlarına müjdeli bir haber verdi. Artık ev hanımları, belirli şartları yerine getirerek emeklilik maaşı alabilme imkânına sahip olacaklar. Ancak bu fırsat, beraberinde belli başlı sorumlulukları da getiriyor.

Sigorta Primleri ve 4B Kapsamı

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için ilk şart, sigorta girişlerinin bulunması ve primlerini düzenli olarak ödemeleridir. Bu kapsamda ev hanımları, Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak ödeme miktarlarını öğrenmelidir. 4B kapsamında emeklilik hizmetinden yararlanmak isteyenler, prim ödemelerini düzenli ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmelidir.

Bağ-Kur ve Primler

Ev hanımları, emeklilik için Bağ-Kur üzerinden prim ödemelerini gerçekleştirmelidir. Bu ödemeler, diğer Sosyal Güvenlik Kurumu primlerine göre daha yüksek olup, asgari ücret üzerinden yüzde 32.64 oranında belirlenmiştir.

Emeklilik İçin Şartlar

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için en az 25 yıl evli olmaları ve 50 yaşını doldurmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlayan her ev hanımı, tek bir dilekçe ile emeklilik hakkını talep edebilir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR