2019 YKS Ek Tercih Sonuçları açıklandı! ÖSYM başkanı duyurmuştu



İlk tercihlerde istediği bölüme yerleşemeyen ya da şanslarını ikinci kez deneyen binlerce adayın heyecanla beklediği YKS Ek Tercih Sonuçları açıklandı. Geçen hafta sona eren tercih sürecinden tam 8 gün sonra sonuçlar açıklandı. Peki YKS Ek Tercih Sonuçları nasıl sorgulanır? İşte detaylar...



Yayın Tarihi: 19.09.2019 15:32:00

ÖSYM YKS Ek Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak? sabahtan beri arama motorunda aranıyordu. Binlerce adayın ikinci şansını denediği YKS ek tercihleri geçtiğimiz hafta sona ermiş ve adaylar sonuçları beklemeye başlamıştı. Bugün ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün sonuçların bugün açıklanacağına dair attığı tweetin ardından 2019 YKS Ek Tercih Sonuçları saat 14:45 itibariyle erişime açıldı. Haliyle YKS Ek Tercih Sonuçları nasıl sorgulanır? Nereden öğrenelir? çok merak edildi.

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN

Ek yerleştirme tercihi yapan adaylar, "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden TC Kimlik numaralarını ve aday şifrelerini girerek sonuçlarını, hangi üniversiteye girdiklerini sorgulayabilirler. 

Ek yerleştirmeler ile üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler ise kayıt işlemlerini, bünyesine girdiği üniveristelerde 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapabilecek. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri boyunca girmeye hak kazandığı üniversiteye başvurmayan adaylar, kayıt haklarını kaybedecektir.