2019 TYT, YKS VE AYT Sınav giriş belgesi nereden ve nasıl çıkartılır

2019 YKS sınavı yaklaştı. Üniversite sınavı giriş belgeleri nereden nasıl çıkartılır? YKS, TYT, AYT ve Yabancı Dil sınavı giriş belgeleri yayınlandı. Öğrenciler sınava nerede gireceklerini araştırıyorlar.

2019 TYT, YKS VE AYT Sınav giriş belgesi nereden ve nasıl çıkartılır
Yayın Tarihi: 8.06.2019 16:17:00

2019 YKS sınavına artık sayılı günler kaldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrenciler sınav yerlerini ve sınava giriş belgelerini araştırıyor. Sınava giriş belgesi olmayan öğrenciler sınav salonlarına alınmayacak! Bu nedenle Üniversite sınavına girecek öğrencilerin hepsi AYT, TYT ve YDS sınav giriş belgelerini sınavdan önce çıkartmak zorunda. Peki YKS sınav giriş belgeleri nereden ve nasıl çıkartılır? 

Öğrenciler 15 Haziran Cumartesi ve 16 Haziran Pazar günleri YKS oturumlarına girecekler. Sınav girişlerinde Polisler tarafından öğrencilerin kimlikleri ve Sınav giriş belgeleri kontrol edilecek. Sınava giriş belgesi olmayan öğrenciler sınav salonlarına alınmayacaklar! Bu nedenle Sınav Giriş Belgeleri mutlaka sınavdan önce çıkartılmalı! 


YKS (TYT, AYT ve YDS) SINAV GİRİŞ BELGELERİ NEREDEN NASIL ÇIKARTILIR?

YKS sınav giriş belgeleri ve sınav yerlerini öğrenmek için sınava girecek öğrencilerin Aday İşlemleri Sistemine (AİS) ais.osym.gov.tr adresinden giriş yapmaları gerekiyor. Burada öğrencinin kimlik numarası ve Ais şifresi soruluyor. Öğrenci sisteme bilgileriyle girdikten sonra yan sekmede yer alan Sınav bilgilerine tıklatarak 2019 YKS sınavı oturumlarını seçecek ve ardından da "Yazdır" seçeneğiyle sınav giriş belgelerini PDF formatında yazıcıdan çıkartacak.

YKS 1. oturumu TYT testi 15 Haziran Cumartesi, 2. oturumu AYT ve YDS tesetleri 16 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. TYT 15 Haziran Cumartesi ve AYT' 16 Haziran Pazar saat 10.15'te iken YDS sınavı 16 Haziran Pazar günü 15.45'te başlayacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR