2019 Kurban bayramı tatili 5 gün mü 9 gün oldu mu? Kurban bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban bayramı'na kısa bir süre kala vatandaşlar Bayram tatili planlarını yapmaya başladı. Peki 2019 kurban bayramı tatili kaç gün olacak? 5 günlük Kurban bayramı tatili 9 gün oldu mu? Tatil birleştirildi mi? Son dakika Kurban bayramı tatil kararı...

2019 Kurban bayramı tatili 5 gün mü 9 gün oldu mu? Kurban bayramı tatili kaç gün olacak?
Yayın Tarihi: 2.08.2019 22:47:00

2019 Kurban Bayramı'na artık sayılı günler kaldı. Kurban Bayramı, tüm Türkiye'de huzur ve huşu içinde kutlanacak, imkânı olanlar kurban kesecek, kurbanlıklarını Allah'a adayacak, mübarek günlerde hayırlar işlenecek ve ibadetler yerine getirilecek. Kurban Bayramı tatilinin gelmesiyle vatandaşlar tatil planlarını yapmaya başladı. Peki Kurban bayramı tatili bu yıl kaç gün olacak? Kurban bayramı tatili 5 günden 9 güne çıkarıldı mı?

Kurban Bayramı'nda kafa dinlemek ve kısa bir süre de olsa işten güçten uzaklaşmak isteyenler, tatil planlarına başladı. Kimileri memleketine, ailesinin yanına gidecek kimileri de ailesiyle birlikte bir sahil kenarında deniz ve güneşin tadını çıkaracak. Tatilciler için Kurban Bayramı tatilinin süresi büyük önem taşıyor. Vatandaşlar Kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor.

Kurban Bayramı Tatili 5 gün mü 9 gün mü?

Uzun süredir Kurban Bayramı tatilinin 5 günden 9 güne çıkarılacağı konuşuluyordu. Alınacak bir kararla 5 günlük Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması gündemdeydi. 10 Ağustos Cumartesi gününden başlayacak Kurban Bayramı tatili, 10-11-12-13-14 Ağustos tarihlerinde toplamda 5 gün boyunca sürecek.


Bu 5 günlük tatilin haftanın Perşembe ve Cuma günleri olan 15-16 Ağustos ile birleştirilip 17-18 Ağustos Cumartesi Pazartesi günleride dahil toplam 9 güne çıkarılması gündemdeydi. Ancak Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları tatilcileri üzdü! 

Bakan Albayrak: Benim şahsi fikrim bayram tatilinin 5 günde kalması yönünde.

Bakan Berat Albayrak, yaptığı açıklamada Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına karşı olduğunu, 5 günlük tatilin yeterli olduğunu düşündüğünü açıkladı. Bu açıklamayla birlikte Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkma ihtimali bir hayli düşük olarak gösteriliyor. 

Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman? Kaç Gün

10 Ağustos 2019 Cumartesi Arefe gününden itibaren, 11 Ağustos Pazar, 12 Ağustos Pazartesi, 13 Ağustos Salı ve 14 Ağustos Çarşamba günleri Kurban Bayramı tatili olacak. Vatandaşlar, kamu daireleri ve kuruluşları, 15 Ağustos Perşembe günü işbaşı yapacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR